Πρόταση Μομφής για Καθαίρεση του κ.Μπακίρη Φ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ 
http://www.dasota-rodos.gr  email:dasotarodos@gmail.com
Ευθύς εξ αρχής η ΔΑΣ ΟΤΑ έκανε σαφή και γνωστή τη θέση της για συγκρότηση αναλογικού και αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Δ.Σ. του Συλλόγου, χωρίς να διανοηθούμε να παρακάμψουμε τη θέληση των ίδιων των εργαζομένων που καταγράφηκε στις εκλογές του Συλλόγου μας.
Παρ' όλες τις πιέσεις και από τις δύο πλευρές, επιμέναμε στη θέση μας αυτή, χωρίς καμιά υποχώρηση-συναλλαγή και υπόγειες συμφωνίες που θα αλλοίωνε τη θέληση των ίδιων των εργαζομένων. Τέτοιες τακτικές δεν έχουν καμιά σχέση με το ταξικό κίνημα και με τις θέσεις της παράταξής μας.
Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι, σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται η ψήφος με την αποδοχή προτάσεων ή αποφάσεων μεταξύ των δυνάμεων που εκπροσωπούνται, αλλά στη βάση της απόλυτης ευθύνης της κάθε παράταξης για τα πρόσωπα που προτείνει, καθώς και της ψήφου της για τα θέματα που προκύπτουν, συγκροτήθηκε το Προεδρείο με την ανάδειξη του Μπακίρη Φώτη ως Προέδρου του Συλλόγου.
Καταθέτουμε όμως πρόταση μομφής στο πρόσωπό του, ζητώντας την παραίτησή του από Πρόεδρος του Συλλόγου για τους παρακάτω λόγους:
1) Στην πρώτη κιόλας συνάντηση του Δ.Σ. και μετά από το θέμα που προέκυψε με την συμμετοχή στις εκλογές των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πρότεινε στις παρατάξεις να συμφωνήσουν σε δήλωση ψευδών στοιχείων προς την Ομοσπονδία που αφορούν τη σχέση εργασίας των συμβασιούχων.
2) Παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. αποφάσισε με πλειοψηφία να γνωστοποιηθούν στην Ομοσπονδία τα στοιχεία της συμμετοχής των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και ν' αποφασίσει το Συνέδριο για την συμμετοχή μας σ' αυτό, δεν παρέλαβε από την Γραμματέα τη σχετική βεβαίωση, αλλά και όταν του προσκομίστηκε αρνήθηκε να την υπογράψει επικαλούμενος ότι δεν ξέρει αν είναι αλήθεια αυτά που γράφει η βεβαίωση, παρ' όλο που συμμετείχε με την Γραμματέα στην αναζήτηση αυτών των στοιχείων.
3) Αναιρώντας αυθαίρετα την απόφαση του Δ.Σ., προσκόμισε μόνος του βεβαίωση έντυπο της ΠΟΕ ΟΤΑ- στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, με ανακριβή στοιχεία, αρνούμενος να παραλάβει την βεβαίωση από την Γραμματέα του Συλλόγου.
Τα παραπάνω συνάδελφοι, συνιστούν καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικής και συλλογικής διαδικασίας των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Σημαίνει παραποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και προσπάθεια εξαπάτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου, του Δ.Σ. αλλά κυρίως των ίδιων των εργαζομένων.
Πιστεύουμε ότι έχει ευθύνες και η παράταξή του, γιατί δεν αντέδρασε στις ενέργειές του, αλλά κυρίως με δική της ευθύνη το τροποποιημένο Καταστατικό του Συλλόγου δεν έχει ακόμα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.
Επειδή η στάση του Προέδρου εντάσσεται στην επίθεση που κάνει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ και ειδικά η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, για αποκλεισμό των συλλόγων που επέλεξαν την ενωτική δράση των εργαζομένων ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, υπονομεύει την αποφασιστική διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία και την κατάργηση των ευέλιγκτων μορφών απασχόλησης, θεωρούμε ότι η στάση του βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων, κατηγοριοποιεί και διαιρεί τους συναδέλφους μας. Ενεργεί χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, εκθέτοντας το Σύλλογο σε πράξεις υπόλογες ακόμα και στη δικαιοσύνη.
Προτείνουμε την καθαίρεσή του από Πρόεδρο του Συλλόγου και προτείνουμε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων στην παράταξή του να υποδείξει άλλο πρόσωπο.
Τα μέλη:
Χατζηγιάννη Μαρία
Αρβανίτης Δημήτρης
Ρόδος, 10 Απρίλη 2012 
+