Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τη λειτουργία του Δ.Σ.


 

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι/φισσες

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία του Συλλόγου μας με ευθύνη των παρατάξεων «Εργατική Πρωτοπορία» και «Αγωνιστική Κίνηση».

Τους τελευταίους μήνες οι συνεχείς απουσίες των μελών του Δ.Σ. αυτών των παρατάξεων εμποδίζουν τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι του Δήμου. Από τον Φεβρουάριο, ο Γραμματέας του Δ.Σ. και μέλος της Εργ. Πρωτοπορίας (Κ. Σκουμιός), δεν απαντά επανειλημμένα στις κλήσεις και στα μηνύματα της Προέδρου (SMS, Viber, mail), δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις του οργάνου, ενώ έχει δηλώσει εδώ και ενάμιση χρόνο πως πρόκειται να παραιτηθεί, χωρίς να φέρνει την παραίτησή του, ώστε να αντικατασταθεί. Αποκορύφωμα της απαξίωσης της δράσης του Συλλόγου μας ήταν στην τελευταία προσπάθεια συνεδρίασης του Δ.Σ. πως, ενώ είχαμε απαρτία με απόντα τον Γραμματέα ξανά (3 μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, 1 μέλος της Εργ. Πρωτοπορίας και 3 μέλη της Αγων. Κίνησης), η παράταξη Αγων. Κίνηση (Φ. Μπακίρης) δε δέχθηκε να ασκήσει καθήκοντα Γραμματέα άλλος, πλην…. του απόντα!!! Με αυτό το επιχείρημα ακυρώθηκε για άλλη μια φορά η συνεδρίαση του Δ.Σ., παρόλο που τα θέματα αφορούσαν καίρια ζητήματα και προβλήματα των μελών του Συλλόγου μας (προγραμματισμός Καταστατικής Γ.Σ. και ενέργειες για τη διεκδίκηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας ετών 2022-2024, τροποποίηση Ο.Ε.Υ. του ΔΟΠ, προσκόμιση των πρακτικών από τον Γραμματέα του Δ.Σ.). Οι συνεχόμενες απουσίες του Γραμματέα, ο οποίος έχει να προσκομίσει και τα πρακτικά του Συλλόγου από το 2022, ενώ αποτελεί δική του αρμοδιότητα βάσει του καταστατικού μας, έχουν γίνει «πάτημα» για τις άλλες παρατάξεις να αρνούνται την πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δ.Σ. και επακόλουθα την μη συζήτηση των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Αν όλα αυτά αυτό δεν είναι προσπάθεια υπονόμευσης και αδρανοποίησης του Συλλόγου μας, για να μπορεί να δρα μαζικά και οργανωμένα, τι είναι; Εξάλλου οι απουσίες Γραμματέα και στις προηγούμενες θητείες του Προέδρου της Αγωνιστικής Κίνησης δε στάθηκαν αφορμή για να εμποδιστούν από εμάς ή άλλες παρατάξεις οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Καταδικάζουμε, για ακόμα μια φορά, τη στάση του Αντιπροέδρου (Δ. Αρβανίτης) που επιτίθεται συνεχώς σε συναδέλφους με ανακοινώσεις, μηνύσεις, αγωγές, καταγγελίες, ασφαλιστικά μέτρα και επαναλαμβάνουμε πως την ευθύνη όλων των παραπάνω την έχει η παράταξή του και ο ίδιος ως επικεφαλής.

Συνάδελφοι/φισσες, στο Δ.Σ. οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου δεν είναι πλειοψηφία και οι δυσκολίες και τα εμπόδια που θέτουν οι άλλες παρατάξεις δεν είναι τυχαίες, αφού ουσιαστικά σαμποτάρουν το Σύλλογο, απαξιώνουν τη λειτουργία του και τον υπονομεύουν συστηματικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε κοντά στους συναδέλφους για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ.  

Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην Υγεία, στη δουλειά, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!!!!

Ρόδος 16/06/2024

+