Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξης νέου Δ.Σ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στις εκλογές για την  ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, αλλά και των αντιπροσώπων για το 48ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που σταθερά στηρίζουν τις δυνάμεις μας, αλλά ιδιαίτερα εκείνους τους συναδέλφους που δε φοβήθηκαν, δεν υποχώρησαν, στάθηκαν όρθιοι κόντρα σε εκβιασμούς κι υποσχέσεις και εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ αυξάνοντας τις έδρες μας στο Δ.Σ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από σωματείο που θα μπαίνει μπροστά και θα οργανώνει αγώνες, θα διεκδικεί δικαιώματα και κατακτήσεις που χάθηκαν την περίοδο της δεκαετούς κρίσης και της πανδημίας. Θέλουμε σωματείο που θα συγκρούεται με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σωματείο που θα ενώνει και θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ειδικότητας ή υπηρεσίας. Το μέλλον διαμορφώνεται ακόμα πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους και όλο το λαό εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, του οποίου οι συνέπειες ήδη φάνηκαν στις νέες αυξήσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ και στην ακρίβεια των προϊόντων.

Στη διαδικασία της συγκρότησης του Δ.Σ. δεν ήταν δυνατόν να μη λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την πολυετή αδράνεια του Συλλόγου και τις ευθύνες που βάραιναν συγκεκριμένα μέλη. Οι 3 από τους 4 εκλεγμένους της πρώτης σε ψήφους παράταξης (Αγωνιστική Κίνηση) έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, έχουν τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση του Δ.Σ. και για αυτούς τους λόγους τους καταψηφίσαμε. Είχαμε την διάθεση να εκλέξουμε τη νέα συναδέλφισσα στο προεδρείο, όμως την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητά της. Αποφασίσαμε, αφουγκραζόμενοι την απαίτηση των συναδέλφων για ριζική αλλαγή στο Δ.Σ., να πάρουμε την ευθύνη και μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους που εκλέχτηκαν να συγκροτήσουμε το προεδρείο. Με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική επαναλειτουργία του Δ.Σ., αφήνουμε πίσω τις διαφορές μας ως εκλεγμένα μέλη και προχωράμε.

Σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων σε κάθε χώρο. Θα δώσουμε τη μάχη ανυποχώρητα, αδιάλλακτα για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, σε σύγκρουση με όλους εκείνους που οδήγησαν το Σύλλογό μας στην αδράνεια. Θα παλέψουμε για μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, σε όλα τα μέτωπα πάλης, που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η δράση και η δυναμική μας, που αποτελούν προϋποθέσεις για καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες μας.

 

Ρόδος 23/03/2022

 

+