Ανακοίνωση για τα κρούσματα COVID σε Υπηρεσίες του Δήμου

Ανακοίνωση

(για τα κρούσματα COVID σε Υπηρεσίες του Δήμου)

Μετά τη γνωστοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε στελέχη-μέλη της Δημοτικής Αρχής και σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο Ρόδου, στις Οικονομικές Υπηρεσίες, στις Υπηρεσίες του Δήμου στην Κρεμαστή, ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας των αντίστοιχων χώρων προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Τα προβλήματα στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων όπως η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, οι ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, η έλλειψη υποδομών για χρήση από τους εργαζόμενους, η μη συντήρηση των οχημάτων και των μηχανισμών τους, η μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας οξύνθηκαν με την πανδημία. Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών δεν είναι τυχαία όταν όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με υγειονομικά πρωτόκολλα "λάστιχο", όταν δεν πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργαζομένων οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα τεστ, όταν δεν γίνονται τακτικά απολυμάνσεις.

Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνη όταν, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση, προτάσσει την ασφάλεια και την υγεία ως ατομική υπόθεση, αποποιούμενη κάθε ευθύνη, όταν θεωρεί κόστος τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η δικαιολογία, πως η καθυστέρηση της χορήγησης των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους, βάσει της ΚΥΑ του 2019 και του 2020, οφείλεται σε γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες δεν ισχύει, αφού πάντα υπάρχει τρόπος για να ξεπερνιούνται οι “γραφειοκρατικές” δυσκολίες.

Ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσους έχουν νοσήσει και απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους του δήμου με τη χορήγηση των ΜΑΠ, με απολυμάνσεις, ενίσχυση των μέτρων υγιεινής – ασφάλειας, τακτικά τεστ COVID στους εργαζόμενους και να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία.

Ρόδος 24/02/2021

 

 

 


 

+