Εκλογική Διακήρυξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου

 


  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ

 

Συναδέλφισσα/φε,

Τις επόμενες μέρες του Μάρτη θα κληθείς να εκλέξεις τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, αλλά και να εκλέξεις και τους αντιπροσώπους για το 48ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα κληθείς να εκλέξεις αυτούς που θα σε αντιπροσωπεύσουν για τα επόμενα τρία χρόνια και σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας. 

Πριν ψηφίσεις, σε καλούμε να σκεφτείς. Την τετραετία που πέρασε, η κατάσταση στο δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα δεν ήταν εύκολη. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι, εκμεταλλεύτηκαν το φόβο του λαού μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για να περάσουν πλήθος αντεργατικών μέτρων. Σκοπός τους, το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων και κατακτήσεων είχαν απομείνει από την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με σκοπό την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το χτύπημα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά συνεχίζεται και αντικαθίσταται από ελαστικές μορφές εργασίας που στην κυριολεξία έχουν πιάσει ταβάνι. Στο δήμο μας μόνο, έχουμε εργαζόμενους από την κοινωφελή εργασία, τους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τους λεγόμενους Covid που πλαισιώνουν κυρίως την υπηρεσία καθαριότητας, τους συναδέλφους μας με 8μηνες, 4μηνες ή και 2μηνες συμβάσεις, τους συναδέλφους μας μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που κατά κύριο λόγο πλαισιώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες όπως τους παιδικούς σταθμούς, κοινωνικά ιατρεία και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Παράλληλα οι μισθοί μας εξακολουθούν να είναι στα τάρταρα. Με κυβερνητικά στοιχεία η αγοραστική μας δύναμη έχει φτάσει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι τη Δευτέρα να πληρωνόμαστε και την Παρασκευή να ψάχνουμε για δανεικά προκειμένου να μπορέσουμε να βγάλουμε το δεκαπενθήμερο ή το μήνα.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν και νέο τσεκούρωμα στις αποδοχές μας. Όπως αποκάλυψε η ΔΑΣ-ΟΤΑ, το πόρισμα των σοφών όσο αφορά το επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση και το «μελετάνε» τα υπουργικά στελέχη. Θυμίζουμε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στους Έλληνες βιομηχάνους ότι θα προχωρήσει στην απένταξη του 35% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο συγκεκριμένο καθεστώς προκειμένου να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και το λένε αυτό σε ποιους; Το λένε σε ένα κλάδο που μετράει πάνω από 60 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους και χιλιάδες χτυπημένους από τις επαγγελματικές ασθένειες, που με ευθύνη των κυβερνήσεων δεν καταγράφονται παρά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες μας.

Παράλληλα η κυβέρνηση αυτό το διάστημα ψήφισε το νόμο έκτρωμα, το λεγόμενο νόμο Χατζηδάκη. Ο νόμος – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) αποτελεί αντιδραστική τομή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των  προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και το προχωράει πολλά βήματα μπροστά. Ήδη ο κλάδος των εκπαιδευτικών σύρθηκε 3 φορές στα δικαστήρια με βάση τον νόμο Χατζηδάκη αμέσως μετά την ψήφισή του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που καθησύχαζαν τον κλάδο ότι ο νόμος αυτός δεν αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στους ΟΤΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Τις παραπάνω αντιδραστικές ανατροπές η Διοίκηση του Δήμου μας τις υιοθέτησε αλλά και τις υλοποίησε μέχρι κεραίας και σε πολλές περιπτώσεις προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω. Να θυμίσουμε την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, με σκοπό την είσοδο μεγαλύτερων ιδιωτών στις υπηρεσίες του δήμου. Να θυμίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, στο πράσινο κ.λπ.

Παρόμοια στάση κράτησε και η πλειοψηφία του Σωματείου μας. Μπορεί να ψήφισε κάποιες αποφάσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής αλλά δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στις συγκεκριμένες αποφάσεις. Με τη στάση τους έβαλαν πλάτη ουσιαστικά στην αντεργατική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου.

1)        Σε καμιά απεργία, κινητοποίηση δεν πήραν μέρος. Μάλιστα σε απεργίες μέρος αυτών ήταν απεργοσπάστες.

2)        Για την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού παρόλο που ζητήσαμε από το Δ.Σ. μια προσπάθεια δράσης, ενημέρωσης, κινητοποίησης, καταγγελία για το ζήτημα αυτό, δεν έκαναν τίποτα.

3)        Ανάλογη στάση κράτησαν και στις ιδιωτικοποιήσεις.

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ «ΧΑΛΑΣΟΥΝ»

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιους συνδικαλιστές. Δεν θέλουμε συνδικαλιστές που θα είναι πειθήνια όργανα της Διοίκησης του Δήμου που θα τρέχουν να ενημερώνουν τους αντιδημάρχους για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν θέλουμε συνδικαλιστές που κατέχουν θέσεις «υπευθύνων» που δεν προβλέπονται πουθενά και που ουσιαστικά υπηρετούν την πολιτική της Διοίκησης του Δήμου.

 

Εμείς θέλουμε σωματεία κάστρα των εργαζομένων, όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Θέλουμε συνδικαλιστές που δεν θα διστάζουν να σηκώσουν το ανάστημα τους, να χτυπήσουν το χέρι τους στο τραπέζι προκειμένου να υπερασπισθούν τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων. Για τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, για αυτούς νόμος είναι η προστασία των συμφερόντων τους.

Και στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές. Η μία είναι αυτή που ακολουθεί η πλειοψηφία του Σωματείου μας μαζί με τη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ και είναι η γραμμή της ενσωμάτωσης, η γραμμή που λέει ότι θα πρέπει να τα έχουμε καλά με τους δημάρχους και την κυβέρνηση και να σκύβουμε το κεφάλι σε ό,τι μας ζητάνε.

Και η άλλη γραμμή είναι η γραμμή της διεκδίκησης και της αντεπίθεσης. Για να μην ζούμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Για να μην αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλί του απορριμματοφόρου και στο γραφείο. Για να έχουμε μισθούς που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Για να έχουμε συνθήκες εργασίας αξιοπρεπείς.    

Συνάδελφε/ισσα, μας ξέρεις. Μας γνωρίζεις. Σε όλη την προηγούμενη περίοδο εμείς σε κοιτάξαμε στα μάτια.  Δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας, στις διεκδικήσεις μας, στα αιτήματα μας. Είμαστε οι μόνοι που σεβόμαστε το καθημερινό σου κόπο, την αγωνία σου για το μεροκάματο.

Καθημερινά παλεύουμε για την ενότητα των εργαζομένων. Για να έχουν όλοι οι συνάδελφοι Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα όπως οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, οι συνάδελφοι που παλεύουν μέσω της δικαστικής οδού, με συμβάσεις του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και συνολικά στις κοινωνικές δομές, οι συνάδελφοι με συμβάσεις Covid κ.λπ. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.

Αντιπαλέψαμε και αντιπαλεύουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Σου δηλώνουμε ότι με το ίδιο πείσμα θα μπούμε μπροστά και στο μέλλον. Σε αυτόν τον αγώνα σε θέλουμε δίπλα μας, συμπαραστάτη μας.

Παλεύουμε:

 

-   Για αυξήσεις στους μισθούς.

 

-   Για μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

 

-   Για να μην καταργηθούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και ότι συνεπάγονται από αυτά. Να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες.

 

-   Για επαρκείς - ασφαλείς συνθήκες εργασίας με σύγχρονο εξοπλισμό και σωστά Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό.

 

-   Κάτω τα ξερά σας από τη ζωή και τη δράση των Σωματείων και την απεργία.


 ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 




1.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Σάββα

2.

ΒΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Βασιλείου

3.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Τσαμπίκου

4.

ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Παναγιώτη

5.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημοσθένη

6.

ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Βαβίθη

7.

ΖΕΡΒΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Περικλή

8.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΗ) του Γεωργίου

9.

ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΕΥΑ του Οδυσσέα

10.

ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΡΟΖΑ του Οδυσσέα

11.

ΚΑΡΙΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Γεράσιμου

12.

ΚΑΤΣΑΡΑ ΑΝΘΗ του Βασιλείου

13.

ΚΟΤΤΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ιωάννη

14.

ΚΟΥΠΑΔΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του Σάββα

15.

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου

16.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΤΕΠΗ) του Παναγιώτη

17.

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΜΙΚΕΣ του Αναστασίου

18.

ΦΙΣΚΙΛΗ ΜΑΡΙΑ του Ανδρέα

19.

ΧΑΣΤΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του Μιχαήλ

20.

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

21.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγιώτη































































































































 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 


+