Ανακοίνωση για Καταγγελία του Γεν. Γραμ. Δήμου Ρόδου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ 
http://www.dasota-rodos.gr  email:dasotarodos@gmail.com
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να βάλει στη θέση της και ν' απειλήσει έμμεσα την εργαζόμενη στο Δήμο Ντέπη Μιχαηλίδη, αντιπρόσωπο των εργαζομένων στη ΠΟΕ ΟΤΑ, επιχείρησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, μετά από παρέμβαση μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.
Τον ενόχλησε ο «ξεσηκωμός» που δημιούργησε η συναδέλφισσα στους εργάτες της κοινωφελούς εργασίας για να πληρωθούν τα «ψίχουλα» που δίνουν. Πρόκειται για συναδέλφους πενταμηνίτες, μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι δεν είχαν ούτε τα εισιτήρια, ούτε βενζίνη να έρθουν στη δουλειά και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Ταυτόχρονα της πρότεινε μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία αν ενδιαφέρεται και ν' αφήσει το συνδικαλισμό για την εργοδοσία!!!
Η καθημερινή αγωνία, η ανασφάλεια, ο φόβος για το αύριο εκατοντάδων συμβασιούχων όχι μόνο δεν τους αγγίζει, αλλά απειλούν με τιμωρία, με κόψιμο του μεροκάματου όσους εργαζόμενους κινητοποιούνται για την πληρωμή τους. Θέλουν απόλυτα πειθήνιους και τρομαγμένους τους εργαζόμενους και ευγνώμονες για την τύχη τους, που τους προσέλαβαν με μισθούς της πείνας.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των παρατάξεων ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πλην της Μίκας Κελεπέρα, αρνήθηκαν να καταδικάσουν τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα, γιατί δεν στηρίζονταν οι καταγγελίες από τον ίδιο το Γενικό και από μάρτυρες. Αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός!!!!
Ο κ. Γενικός με χαμόγελο συνηθίζει να απευθύνεται στους υπαλλήλους που θέλει να συνετίσει, όπως με χαμόγελο ζήτησε από το Σωματείο Καθαριότητας να «δώσει» τα ονόματα των εργαζομένων της καθαριότητας, που η ίδια η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε σε άλλες υπηρεσίες, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Συνεχίζει όμως να πλαγιοκοπεί τους εργαζόμενους μοστράροντας στο Facebook την οδηγία εφαρμογής του ωραρίου, αφήνοντας να διασύρονται συλλήβδην όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου που ονομάζει συνεργάτες και υποδέχεται χαμογελώντας στο γραφείο του. Πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν τις απολύσεις, τη διάλυση των υπηρεσιών, την αύξηση των τελών στους δημότες για να πληρώνονται οι επιχειρηματίες επενδυτές των υπηρεσιών που θα ιδιωτικοποιήσουν, αν δεν καταφέρουν να στρέψουν τη κοινωνία εναντίων των δημοτικών υπαλλήλων? Πάγια η τακτική τους, άθλια, όπως άθλια και βάρβαρη η πολιτική που υπηρετούν.
Ούτε οι απειλές, οι συκοφαντίες, ούτε η τρομοκρατία μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, που βλέπουν να τους καταδικάζουν σε διαρκή εξαθλίωση, επαίτες του μεροκάματου.
Τόσο οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στην κοινωφελή εργασία, όσο και οι εργαζόμενοι από οποιονδήποτε εργασιακό χώρο, δεν έχουν άλλη διέξοδο από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα για την ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ρόδος, 24/10/2012 
+