Ανακοίνωση-Καταγγελία για την Αξιολόγηση Δομών του Δήμου Ρόδου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr email:dasotarodos@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε δηλώσεις του ο Γ.Γραμματέας του Δήμου δήλωσε ότι η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου, γίνεται σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Ρόδου.
Καμία εξουσιοδότηση δεν δόθηκε στο Πρόεδρο του Συλλόγου Φώτη Μπακίρη, ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων σε Ομάδα Εργασίας του Δήμου, η οποία λειτουργεί με βάση τις προδιαγραφές που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών και αναφέρονται στην υλοποίηση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015». Ο στόχος του προγράμματος για την αξιολόγηση είναι η κατάργηση υπηρεσιών και δομών, οι χιλιάδες απολύσεις, μετακινήσεις και διαθεσιμότητες.
Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συλλόγου υιοθετήθηκε η απόφαση της ΑΔΕΔΥ που πάρθηκε πριν μερικούς μήνες, να μη συμμετέχει κανείς συνάδελφος στις Επιτροπές αυτές και να διαγραφούν από τον Σύλλογο όσοι συμμετέχουν. Η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, έθεσε θέμα διαγραφής του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/09/2013, εάν δεν παραιτηθεί από την ομάδα εργασίας, πρόταση η οποία δεν ψηφίστηκε από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο.
Κανένας συνάδελφος να μην έχει αυταπάτες για το ρόλο των επιτροπών αξιολόγησης, ότι δήθεν γίνεται για την καλυτέρευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Διευκολύνουν με τη στάση τους τη Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση να περάσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους ότι συμφωνούν με τις απολύσεις. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να μη σηκώσουν κεφάλι.
Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι μέχρι τέλος του 2012, υλοποιώντας τον ν. 4024/2011 (μισθολόγιο, εφεδρεία κλπ) θα είχε ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δομών, και σύμφωνα με το μνημόνιο και τη σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ θα πετύχαινε τη μείωση των δομών κατά 30% τουλάχιστον. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνο στη διοίκηση, αλλά και στο υπόλοιπο δημόσιο, όπως τα νοσοκομεία και την εκπαίδευση. Η αντιδραστική μεταρρύθμιση του κράτους θα φορτώσει το βάρος της Υγείας, της Παιδείας της Πρόνοιας, της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών στις πλάτες του λαού.
Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την συμμετοχή του Προέδρου του Συλλόγου στην Ομάδα Αξιολόγησης. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στις απολύσεις στα χαράτσια, στην εξαθλίωσή μας.
Συμμετέχουμε στην απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με αποφάσεις που θα παρθούν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Τρίτη στις 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Ρόδος 16/09/2013 
+