Κινητοποίηση στην εφορία και το Δημαρχείο Ρόδου πραγματοποίησαν κάτοικοι της νότιας Ρόδου για το ζήτημα της Υγείας.


Κινητοποίηση στην εφορία και το Δημαρχείο Ρόδου πραγματοποίησαν κάτοικοι της νότιας Ρόδου για το ζήτημα της Υγείας.
Στο πλευρό τους βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία μελών και στελεχών του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για Δήμο και Περιφέρεια.
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφερε:
«Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το ζήτημα της πρόσβασης του λαού στις υπηρεσίες Υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής. Ως ΚΚΕ το έχουμε πάρα πολλές φορές αναδείξει είτε μέσω της συμμετοχής μας στο εργατικό λαϊκό κίνημα, είτε μέσω των εκλεγμένων μας στη βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο.
Η επικίνδυνη κατάσταση με το ιατρείο του Γενναδίου, το ασθενοφόρο, αλλά και συνολικά των υπηρεσιών Υγείας στο νησί, είτε πρόκειται για την ΠΦΥ, είτε για το Νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφασίζει εφαρμόζει και εξειδικεύει η Κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ΕΕ και σπέρνουν αυταπάτες στο λαό ότι πρόκειται να δοθεί λύση "εντός των τειχών", ότι υπάρχει η δυνατότητα η ΕΕ να φτιασιδωθεί και από Ένωση των αφεντικών όλης της Ευρώπης να γίνει φιλολαϊκή. 
Η σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου πρέπει να αποτελέσει την αρχή μόνο ενός μακρόχρονου και μαζικού αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με Νοσοκομείο και δομές υγείας πλήρως στελεχωμένες, με όλη την απαραίτητη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Βεβαίως ο αγώνας αυτός προϋποθέτει τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές της και μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο όταν αγκαλιαστεί συνολικά από τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους αυτοπασχολούμενους. Σε έναν τέτοιο αγώνα καλεί το ΚΚΕ.
Ειδικά για τη Νότια Ρόδο να δοθεί εδώ και τώρα λύση, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου. Συγκεκριμένα: Να ξαναγίνει το ιατρείο Γενναδίου πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο, με 24ωρη λειτουργία, όλο το χρόνο με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, να υπάρχει μόνιμα το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ στο Γεννάδι, μόνιμοι γιατροί στα ιατρεία της Απολακκιάς και της Κατταβιάς και όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται να αποτελούν βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως».
+