Δ.Τ. (Για την άμεση χορήγηση των Μ.Α.Π. & για τη σημερινή πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ ενάντια στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο της κυβέρνησης)




Ρόδος 24/10/2019
Δελτίο Τύπου
(Για την άμεση χορήγηση των Μ.Α.Π. & για τη σημερινή πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ ενάντια στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο της κυβέρνησης)


Πριν από δύο μέρες συνέβη ένα νέο εργατικό ατύχημα, ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό, σε εργαζόμενη του Δήμου μας. Η συναδέλφισσα τραυματίστηκε στο μάτι, την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντά της κλαδεύοντας επειδή δε φορούσε τα απαραίτητα ΜΑΠ, αφού αυτά δεν έχουν χορηγηθεί σε κανένα εργαζόμενο που τα δικαιούται τα τελευταία τρία χρόνια. Το περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα εργατικό ατύχημα από τα πολλά που συμβαίνουν στους Δήμους ολόκληρης της χώρας ως απόρροια της εντατικοποίησης λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το νομοθετικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων (Ν3850/2010, οι σχετικές ΚΥΑ & το ΦΕΚ Β' 2208/08-06-2019) προβλέπει την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και ημερήσια παροχή γάλακτος στους μόνιμους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου κλπ συγκεκριμένων κλάδων, ειδικοτήτων και εργασιών, όμως και η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες για την χορήγησή τους στους δικαιούχους.
Ζητάμε άμεσα:
   Την, χωρίς καμία πλέον καθυστέρηση, παροχή των απαραίτητων ΜΑΠ, των ιατρικών εξετάσεων, των εμβολιασμών και την χορήγηση γάλακτος.
•    Την πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.
•   Ανανέωση και συντήρηση του στόλου ώστε κανένα όχημα να μην κυκλοφορεί χωρίς ΚΤΕΟ, ασφάλεια και βεβαίωση του τεχνικού ασφαλείας.
•    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετώντας τον ίδιο στόχο, που είναι η ταχύτερη και πιο ορμητική “ανάπτυξη” πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, έφερε στη βουλή για ψήφιση το λεγόμενο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο”. Ένα νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις Συλλογικές Συμβάσεις, βάζει χέρι στην ίδια τη λειτουργία έως και την ύπαρξη των σωματείων, χαρίζει στους εργολάβους τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου, τιμωρεί με πειθαρχικές κυρώσεις όσους εργαζόμενους “καθυστερούν” τις αδειοδοτήσεις των επενδυτών.
Από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οργανώνουμε τον αγώνα για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•     Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο!
•     Κάτω τα χέρια από σωματεία και συνδικάτα!
•     Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
•     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•     Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
Συμμετέχουμε όλοι και όλες στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από σωματεία της περιοχής μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
 Πλατεία Κύπρου Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6.30μμ

+