Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τις τελευταίες μαζικές μετακινήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(για τις τελευταίες μαζικές μετακινήσεις)

 

Η Δημοτική Αρχή, πριν από μερικές ημέρες, προχώρησε σε αιφνιδιαστική “αναδιάρθρωση” της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης μετακινώντας το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της, χωρίς να το ενημερώσει ή και να συζητήσει μαζί του για την ανάγκη - αν υπάρχει - αυτής της ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποφάσεις αυτές αναρτήθηκαν στη Διαύγεια μετά το πέρας του ωραρίου, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργαζόμενοι να το μάθουν την επόμενη ημέρα προσερχόμενοι στην εργασία τους. Συνεχίζει ακάθεκτη η Δημοτική Αρχή την πολιτική των αυταρχικών και αθρόων μετακινήσεων, αποδιοργανώνοντας τις υπηρεσίες και απαξιώνοντας εργαζόμενους που προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στα αντικείμενα των αρμοδιοτήτων τους, μετακινώντας τους σε νέα ή και αλλότρια καθήκοντα. Αποτελέσματα όλων αυτών είναι η περαιτέρω αύξηση των προβλημάτων στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους. Οι κινήσεις αυτές βέβαια μόνο τυχαίες δεν είναι αφού αποσκοπούν στην υπολειτουργία και την συρρίκνωση των υπηρεσιών με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.  Όλες οι Δημοτικές Αρχές που εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης, απαξιώνουν τις υπηρεσίες των δήμων με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας στον βωμό της  κερδοφορίας τους τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές και απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει αυτή την τακτική τρομοκράτησης και απαξίωσης των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην ανέχονται την εργοδοτική τρομοκρατία!!! Να αντισταθούν, γυρίζοντας την πλάτη στην συμβιβασμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. που «περί άλλων τυρβάζει» και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, διεκδικώντας -με τη συμμετοχή τους- ένα Σύλλογο που θα στέκεται δίπλα τους με σωστό προσανατολισμό. Σύλλογο που θα αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Όχι Σύλλογο αφοπλισμένο, εγκλωβισμένο στη λογική της συναίνεσης και όργανο της εργοδοσίας.

Ρόδος 07/09/2020

 

+