Αίτημα ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ. Ρόδου

                                                                                                      

Ρόδος 16/3/2021

Αριθ. Πρωτοκ. : 10/2021

Προς :  Το Δ.Σ. του Συλλόγου

                                                                          Υπαλλήλων Δ. Ρόδου

   


Θέμα : Αίτημα για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ. Ρόδου

Επειδή τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του δήμου δεν μπορούν να πάρουν άλλη αναβολή, ζητάμε να προγραμματιστεί σύμφωνα με την παρ.1β του άρθρου 31 του Καταστατικού μας άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τα παρακάτω θέματα:

  1. Συζήτηση για τη λειτουργία του Συλλόγου το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο παρατάθηκε η θητεία όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων με απόφαση του Υπουργείου. Ζητάμε να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, οι οποίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε συνάδελφο.
  2. Ένα χρόνο μετά την πανδημία και τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου, των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, της ΠΕΤ-ΟΤΕ Δωδεκανήσου με αποφάσεις των Δ.Σ. τους, καλούνε όλα τα σωματεία σε κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3/2021 στις 16:30 στην πλατεία Κύπρου, για να δοθεί απάντηση στην κρατική, στην αστυνομική και στην εργοδοτική βία, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή. Για μέτρα προστασίας της υγείας, της εργασίας και της ζωής.
  3. Η καθυστέρηση στη χορήγηση των Μ.Α.Π. είναι τραγική, αφού δεν έχουν δοθεί εδώ και τέσσερα χρόνια ενώ διανύουμε τον πέμπτο. Άμεση διενέργεια διαδικασιών για αποζημίωση - πληρωμή στους εργαζόμενους των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
  4. Αποτελεί ευθύνη του δήμου η λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία. Δεν μπορούν να μας μιλάνε μόνο για ατομική ευθύνη, όταν δεν γίνονται μαζικά και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους ώστε να θωρακιστεί το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, παρά μόνο αν επιβεβαιωμένο κρούσμα βρίσκεται στον κύκλο τους. Έως τώρα, τον τελευταίο χρόνο, έχουν γίνει ελάχιστα rapid τεστ. Επίσης, απολυμάνσεις στα οχήματα και τα απορριμματοφόρα δεν γίνονται με τη συχνότητα που πρέπει και ειδικά κατά την αλλαγή της βάρδιας. Ζητάμε άμεσα την τακτική διενέργεια rapid τεστ στους εργαζόμενους και την συχνή απολύμανση των οχημάτων του Δήμου.
  5. Ζητάμε την ψήφιση από το Δ.Σ. του Συλλόγου πρότασης που θα κατατεθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για μετατροπή σε πλήρη απασχόληση της εκ περιτροπής εργασίας (διαλείπουσα εργασία) συναδέλφων που εξακολουθούν να εργάζονται μία (1) μέρα τη βδομάδα, δηλ. τέσσερις (4) μέρες το μήνα. Η λύση αυτού του σοβαρού ζητήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση εφόσον η Ομοσπονδία στηρίξει το αίτημα και προβεί σε διάβημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Κόττορος Σωτήρης                                                                                Μιχαηλίδη Δέσποινα

 

 

+