Δ.Τ. της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την ανακοίνωση της Εργατικής Πρωτοπορίας (Δ. Αρβανίτη)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ (Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ)

Συνάδελφοι/φισσες

Συνήθως δεν ασχολούμαστε με τυχοδιωκτικές και προβοκατόρικες δηλώσεις που εμφανίζονται σαν πυροτεχνήματα κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Όμως οφείλουμε μετά τη σημερινή ανακοίνωση της παράταξης “Εργατική Πρωτοπορία” (Δ. Αρβανίτης) να απαντήσουμε γιατί αυτή αποτελεί μνημείο συκοφάντησης και ψευτιάς κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Ενημερώνουμε λοιπόν πως η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου :

1.    Πρωτοστάτησε σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όλων των σχέσεων εργασίας. Απαιτήσαμε και απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κορυφαία στιγμή ήταν ο αγώνας που ξεκινήσαμε με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους και στο δήμο μας, με αποτέλεσμα τις 9.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες μέσω της 3Κ. Οι συμβασιούχοι ψηφίζουν για το Δ.Σ. του Συλλόγου είτε το θέλει ο Αρβανίτης είτε όχι, και αυτό μετά από πρόταση της ΔΑΣ. Όσο για την Ομοσπονδία, καλά θα κάνει να θυμηθεί ότι μόνο η ΔΑΣ-ΟΤΑ ήταν η παράταξη που αποκλείστηκε από Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί οι δυνάμεις της είχαν ξεκάθαρη θέση για την ίση συμμετοχή των συμβασιούχων τόσο στο σωματείο όσο και στην Ομοσπονδία. 

2.    Η καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού ήταν η ξεκάθαρη θέση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου την οποία και κατέθεσε μπροστά στο ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας, τη Γενική Συνέλευση.

3.    Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ενημέρωσε ηλεκτρονικά (μέσω mail, messenger, viber) αλλά και με περιοδείες που πραγματοποίησε σε υπηρεσίες στην πόλη της Ρόδου και σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Ιαλυσό, Κρεμαστή, Καλυθιές και Αρχάγγελο).

4.    Οι παρεμβάσεις, οι ανακοινώσεις και οι καταγγελίες της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και για τις αυθαιρεσίες ενάντιά τους από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, είναι γνωστές. Στον αντίποδα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου δεν έβγαλε ποτέ ανακοίνωση με φρούδες “ελπίδες” για “ανοιχτό γραφείο” του Δημάρχου στους εργαζόμενους και για “ευχάριστη αλλαγή” σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ούτε πως από την συζήτηση που είχε ο Αρβανίτης με το Δήμαρχο στις 18/9/2019 κατάλαβε “ότι η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου υποστηρίζει πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της και πως οι μετακινήσεις προϊσταμένων δεν ήταν αποτέλεσμα «εμπάθειας» ή «συμπάθειας», «πολιτικής» ή «προσωπικής» προτίμησης!” (απόσπασμα από ανακοίνωσή του).

5.    Όσο για την πρόταση που κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση κτύπησε ανοικτές πόρτες… Για να θυμηθούν οι εργαζόμενοι, την αλλαγή του καταστατικού την επεδίωξε η ΔΑΣ-ΟΤΑ με γενική καταστατική συνέλευση το 2011, που με ευθύνη διαχρονικά της πλειοψηφίας του συλλόγου δεν έχει επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο.  

Συνάδελφοι/φισσες

Μας γνωρίζετε. Δεν είμαστε νεοσύλλεκτοι... Η σταθερότητα και η δράση μας σε όλους τους χώρους εργασίας στο Δήμο μας αναγνωρίζεται. Σημασία για μας έχει η δράση με μαζικό και συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με κάθε σχέση εργασίας. Επιθέσεις δεχόμαστε και θα δεχόμαστε αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν την αγωνιστική πορεία μας.

Προχωράμε με αισιοδοξία. Το κεφάλι ψηλά, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

 Ρόδος 03/03/2022

+