Δ.Τ. ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τη συνάντηση του ΔΣ με Αντιδημάρχους για την ασφάλεια των οχημάτων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας κ.Καραμαρίτη και Τροχαίου Υλικού κ.Φλοσκάκη έπειτα από την αντίδραση συναδέλφων οδηγών στη χρήση οχημάτων που δεν παρέχουν επαρκή κάλυψη για την ασφάλεια της ζωής τους.

Αναφέραμε τις πιο συχνές βλάβες οχημάτων όπως στα συστήματα πέδησης, στα ηλεκτρολογικά (φανάρια, φάροι, λειτουργία δαγκάνων κάδων κ.λπ.), στη φθορά ελαστικών, στις διαρροές λαδιού σε στεγανά και σωλήνων πιέσεως, στη διαρροή ακάθαρτων υγρών (υγρά σκουπιδιών) από τις υπερκατασκευές, στη φθορά στις πατήστρες των εργαζομένων πίσω από τα οχήματα απορριμματοφόρων, στην απουσία πυροσβεστήρων στο 90 % (δεν έχει γίνει καμία προμήθεια νέων). Και τέλος εστιάσαμε στο ζήτημα της ποιότητας των Μέσων Ατομικής Προστασίας που πρέπει να παρέχονται στους εργαζόμενους.

Και οι δύο Αντιδήμαρχοι στη συζήτηση που ακολούθησε ισχυρίστηκαν πως όλα βαίνουν καλώς, αφού έχουν δρομολογήσει την προμήθεια φορτηγών, απορριμματοφόρων και γενικά οχημάτων το έτος που διανύουμε καθώς και των αναγκαίων ανταλλακτικών. Για την καθυστέρηση των τεσσάρων χρόνων έριξαν το φταίξιμο στο νομικό πλαίσιο που επικρατεί στις προμήθειες!!!!  

Τους ξεκαθαρίσαμε πως δεν θα κάνουμε κανένα σκόντο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της ζωής των συναδέλφων και πως δε θα αφήσουμε κανένα όχημα να κυκλοφορήσει εάν δεν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά (άδειες, ΚΤΕΟ, ασφάλεια και δελτίο κίνησης) ή αν υπάρχουν βλάβες που τα καθιστούν επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε :

1. Πιστοποίηση ΚΤΕΟ για όλα τα οχήματα.

2. Προμήθεια ανταλλακτικών και οχημάτων σύγχρονων ανάλογα με τις ανάγκες που οι ίδιες οι υπηρεσίες αιτούνται.

3. Το δελτίο βλαβών να βγαίνει τριπλότυπο και όχι διπλότυπο που γίνεται ως σήμερα. Να παίρνει ένα το τροχαίο υλικό, ένα ο οδηγός και να μένει ένα στέλεχος ώστε να γνωρίζουν οι επόμενοι οδηγοί το ιστορικό του.

4. ΜΑΠ αντίστοιχα για τις ανάγκες ασφάλειας υγείας και ζωής των εργαζομένων.

5. Οικονομική στήριξη οδηγών σε θέματα ανανέωσης επαγγελματικών διπλωμάτων Γ, Δ, Ε κατηγορία, ανανέωσης άδειας ΠΕΙ (Πτυχίο Επαγγελματικής Ικανότητας), κάρτας ψηφιακού ταχογράφου.

 

Φόρο αίματος δε θα αναγκαστεί να πληρώσει κανένας εργαζόμενος για να βγάλει το μεροκάματο ούτε θα αφήσουμε να γίνει καθημερινότητα ο κίνδυνος 

 Ρόδος 15/03/2023

 

+