Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τη σύσταση της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Στις 14 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε ο Ν. 5003/2022 με τίτλο «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις». Με αυτόν το νόμο-έκτρωμα η κυβέρνηση, με τη συγκατάθεση των δημάρχων, δημιούργησε έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της.

Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού στις κοινωνικές δομές είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, κυβέρνηση και δήμαρχοι ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό σε υπηρεσίες που υπάρχει τεράστια ανάγκη όπως καθαριότητα, πράσινο και γενικά στην καθημερινότητα, αντί να εξοπλίσουν τις υπηρεσίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και νέα οχήματα, επιλέγουν να διαθέσουν κονδύλια για να αγοράσουν περιπολικά και μηχανές.

Αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και να μονιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, επιλέγουν να προσλάβουν αστυνόμους.

Πιστεύουν πράγματι πως θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα με τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Δημοτική Αστυνομία, όταν δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης και συχνή συγκοινωνία με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η αντιεργατική πολιτική τους για να υλοποιηθεί θα χρειαστεί αυταρχισμό και καταστολή γι’ αυτό και δημιουργούν νέο αστυνομικό σώμα.  Το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και οι δήμοι ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής.

Μετατρέπουν τους δήμους σε ένα ακόμα αστυνομικού τύπου φοροεισπρακτικό μηχανισμό ώστε να απαλλάξουν το κράτος από τις υποχρεώσεις του. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταφέρουν τον ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχουν μετατρέψει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών σε ανταποδοτικές. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική που υλοποίησε και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αλλά και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Η συγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στο δικό μας Δήμο, που πρόσφατα ανήγγειλαν, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του δήμου μας αλλά ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου αφού σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με το «νέο» κατασταλτικό σώμα.

 19-04-2023

 

+