Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου καλεί όλο το ροδιακό λαό να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που οργανώνει στην πλατεία Κύπρου στις 18:00, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στο διεκδικητικό πλαίσιο της παναιγαιακής κινητοποίησης για την υγεία, το οποίο συνυπογράφουν πάνω από 150 σύλλογοι, σωματεία, Εργατικά Κέντρα κ.α.

Το κάλεσμα των εργαζομένων αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της υγείας, που πλέον είναι επικίνδυνη για όλους τους νησιώτες, με ευθύνη της σημερινής αλλά και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Γιατί, η διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα. Της πολιτικής που έχει κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τις ανάγκες του λαού.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση στον τομέα της Υγείας αποτελεί την αιτία που τα νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς τον απαραίτητο εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, χωρίς επάρκεια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ. Να πρέπει να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να διαθέσουμε στον άνθρωπό μας νυχτερινό έλεγχο. Στην ίδια προβληματική κατάσταση βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Το βιώσαμε εξάλλου το προηγούμενο καλοκαίρι όπου ασθενείς μεταφέρονταν με αγροτικά στο νοσοκομείο.

 

Τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες!

Είμαστε στο πλάι τους και διεκδικούμε μαζί όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

+