Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για έκτακτο ΔΣ και πρόταση για στάση εργασίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία στις 17 Απρίλη και στο πρόσφατο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ η ΔΑΣ πρότεινε να προκηρυχθεί κι από την ΑΔΕΔΥ ώστε να υπάρξει ενιαία απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε δημόσιο κ ιδιωτικό τομέα κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης. Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) καταψήφισαν την πρόταση καλώντας ουσιαστικά σε απεργοσπασία, διασπώντας το μέτωπο των εργαζομένων, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού! Να προσπαθούν να σπείρουν απογοήτευση, να πνίξουν αγωνιστικές διαθέσεις, να εκφυλίσουν τις κινητοποιήσεις, αφού δεν μπορούν να τις αποτρέψουν.

Τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (των παρατάξεων Αγωνιστική Κίνηση και Εργατική Πρωτοπορία), αφού στο κάλεσμά μας για έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την πρότασή μας για 3ωρη στάση εργασίας στις 17 Απρίλη, ούτε καν ήρθαν για να συζητηθεί, σαμποτάροντάς την (παρόντες Κατσαρά, Κόττορος, Μιχαηλίδη και Γιαλλουράκης).

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι Σύλλογοι εργαζομένων στο Δημόσιο – δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί – που πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, ακυρώνοντας στην πράξη τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

Κι επειδή κάποιοι, που θέλουν να λέγονται και «πρωτοπόροι», καλλιεργούν μόνιμα την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, συμβουλεύουμε τους συναδέλφους να κλείνουν τα αυτιά τους και να μην παρασύρονται από αυτούς. Εάν η απεργία δεν ενοχλούσε τις κυβερνήσεις δε θα ψήφιζαν νόμους βάζοντας συνεχώς εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Γνωρίζουν πως η προσωρινή υποχώρηση των εργαζομένων έχει ημερομηνία λήξης. Πλάι τους και οι συνδικαλιστές που υπονομεύουν την απεργία, που λένε πως έφαγε τα ψωμιά της, που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους, που φτιάχνουν αγωνιστικά προφίλ.

Όταν η ακρίβεια εξανεμίζει το πενιχρό μας εισόδημα, όταν η υγεία και η παιδεία έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα, όταν τα κοράκια των τραπεζών με τους πλειστηριασμούς ορμάνε στα σπίτια μας, δε χωράνε ούτε καλάθια, ούτε pass ούτε κουπόνια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα!

Και να μην ξεχνάμε :

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο του αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Δηλώθηκε η άρνησή μας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη. Γι’ αυτό και η 17η Απριλίου πρέπει να αποτελέσει δυναμική συνέχειά της.

Η απεργία στις 17 Απριλίου αποτελεί αναγκαίο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, επαναφορά των δώρων, κατάργηση των «μνημονιακών» περικοπών, για άμεσα μέτρα ανακούφισης ενάντια στην ακρίβεια. 

Ρόδος 07/04/2024

+