Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για ΟΕΥ

 

 

Ανακοίνωση

Τρεις μήνες ακριβώς μετά την έγγραφη κατάθεση των αιτημάτων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο Δήμαρχο αλλά και τη συνάντηση μαζί του, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε πως τίποτα από αυτά δεν έχει προχωρήσει.

Τα αιτήματα που καταθέσαμε περιληπτικά ήταν τα εξής :

1.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.  Ενημέρωση του Συλλόγου και κατάθεση προτάσεων σε οποιαδήποτε τροποποίηση του ΟΕΥ. Εκπαίδευση και επιμόρφωση συναδέλφων. Μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους. Νομική στήριξη εργαζομένων στα δικαστήρια όταν οι λόγοι είναι υπηρεσιακοί. Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Στήριξη των εργαζομένων ΙΔΟΧ στα δικαστήρια για την μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου. 

2.    Έλεγχος (προσεισμικός, πυρασφάλειας, ενεργειακής ταυτότητας) σε όλα τα κτήρια όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες καθώς και στα σχολεία του Δήμου. Προμήθεια κλιματιστικών.

3.    Προμήθεια νέων οχημάτων και ανταλλακτικών για επιδιορθώσεις. Απομάκρυνση των επικίνδυνων.

4.    Χορήγηση των ΜΑΠ για όλα τα έτη που υπάρχει εκκρεμότητα. Την αποτίμηση σε χρήμα του γάλακτος των τελευταίων χρόνων.

5.    Κάλυψη των εξόδων για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

6.    Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων, δημιουργία ΚΔΑΠ στη Ρόδο.

7.    Κατάργηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού και κάθε ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.

Παρά το ότι στα αιτήματά μας ήταν και η ενημέρωση του Συλλόγου για κατάθεση προτάσεων σε οποιαδήποτε τροποποίηση του ΟΕΥ, χθες το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή έχοντας ως κατεπείγον την τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) Δήμου Ρόδου ως προς την ενσωμάτωση των καταργούμενων Νομικών Προσώπων (ΡΟΔΑ και ΔΟΠΑΡ). Το ίδιο θέμα συζητήθηκε αμέσως μετά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε, όπως επίσης και η τροποποίηση του ΟΕΥ του Δ.Ο.Π. για την οποία όταν ζητήθηκε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, απάντησε πως θα ρωτήσει πρώτα τη νομική υπηρεσία του Δήμου αν… επιτρέπεται.

Το προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του ΟΕΥ του Δήμου, η Δημοτική Αρχή μας το κοινοποίησε μόλις την προηγούμενη ημέρα, αργά το μεσημέρι. Χρόνος ανύπαρκτος για να εκφράσουμε απόψεις. Κατά την κατάθεση όμως της εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε και μια «διόρθωση» της τελευταίας στιγμής!!! Όπου από τις θέσεις ευθύνης στη Διεύθυνση Αθλητισμού αφαιρούνται οι ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού. Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής να αποκλείει από το δικαίωμα επιλογής σε θέσεις ευθύνης υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού, όταν ακόμα και ο ίδιος ο κώδικας τους το επιτρέπει.

Καταγγέλλουμε το γεγονός της μη ενημέρωσης του Συλλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους μας και ζητάμε να αποσυρθεί.

Ρόδος 28/05/2024

+