Καμιά Γυναίκα στη Δουλειά. Απεργία!!!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Συναδέλφισα,
Η αντεργατική απόφαση του ευρωδικαστηρίου που εξισώνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών από 5 έως 17 χρόνια, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αντίθετα μεθοδεύτηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φέρνει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκάστοτε κυβερνήσεων και όλων των πολιτικών που ευθυγραμμίστηκαν σ’ αυτές τις οδηγίες.
Ο Αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών και ο σεβασμός στα δικαιώματά της, στον αναπαραγωγικό της ρόλο και τη βιολογική της διαφορά, απαιτούν μέτρα στήριξης, απαιτούν να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι γυναίκες από τους άνδρες τουλάχιστον 5 χρόνια.
Η δήθεν επίκληση, - εκ μέρους των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ- προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για μια απόφαση που θα εξισώνει προς τα κάτω τα όρια συνταξιοδότησης, ή η παρότρυνση να μη βιαστούν οι γυναίκες να βγουν στη σύνταξη γιατί θα κερδίσουμε δικαστικά, οδηγεί μόνο σε ένα αποτέλεσμα: Να κερδίσει χρόνο ο αντιλαϊκός μηχανισμός για να διαμορφώσει συνειδήσεις υποταγής.
Δεν έχουμε κανένα περιθώριο ούτε αντοχής ούτε ανοχής. Φτάνει πια η παραπλάνηση και ο εμπαιγμός με τον «Ευρωπαϊκό Εκσυγχρονισμό», ΓΙΑΤΙ το μόνο που εκσυγχρονίστηκε, είναι οι μέθοδοι κατάρρευσης όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10.00 π.μ.
  • Για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της οδηγίας για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
  • Για όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 και στα 50 αν είναι στα ΒΑΕ, ή στα 30 χρόνια ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Για Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία μας.
Ρόδος, Απρίλης 2009
+