Πρόταση της Δ.Α.Σ. Ο.Τ.Α. για ουσιαστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νοέμβρης 2010
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ΔΑΣ OTA χαιρετίζει όλους και όλες που με την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας, έδωσαν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τρόικας.
Βαρβαρότητα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια να μεγαλώσει και να γενικευτεί με τον Νέο Κρατικό Προϋπολογισμό και τον “Καλλικράτη”. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι ξεδιπλώνουν το πιο άγριο αντεργατικό σαφάρι ενάντια στον κλάδο μας και συνολικά των εργαζομένων των τελευταίων 10ετιών.
Γι' αυτό η ΔΑΣ OTA αντέδρασε εξ' αρχής, κατάγγειλε και καταγγέλλει την άθλια μεθόδευση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στον κλάδο (και ιδιαίτερα της ΠΑΣΚΕ), μεθόδευση που τελικά οδήγησε σε σταμάτημα του αγώνα αντί να πάρουν μέτρα ουσιαστικής συμμετοχής των εργαζομένων του κλάδου αλληλεγγύης και κοινής δράσης με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων.
Μεθόδευση που αποκάλυψε ότι η εξ' αρχής πρόθεση αυτών των δυνάμεων δεν ήταν - ούτε και μπορούν άλλωστε- να συγκρουστούν με αυτήν την πολιτική και κυρίως με τους φορείς που την προωθούν (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - Ευρωπαϊκή Ένωση) στόχος τους ήταν το τσάκισμα των αγωνιστικών διαθέσεων του κλάδου, η εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων π.χ. η δημιουργία νέας τριτοβάθμιας οργάνωσης και το ποιος θα έχει το πάνω χέρι κλπ.
Τα μεγάλα λόγια για Πανεργατικό Μέτωπο για την ανατροπή του Μνημονίου, τη μη ιδιωτικοποιήσεις και τις ουσιαστικές αυξήσεις έγιναν μεγάλες κολοτούμπες αποκλιμάκωσης χωρίς την ικανοποίηση ούτε ενός ουσιαστικού αιτήματος.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα δικαιώματά τους και τους αγώνες τους σε αυτές τις ηγεσίες. Πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ. Ένα πρώτο βήμα είναι να συζητηθεί ουσιαστικά και να υιοθετηθεί η πρόταση της ΔΑΣ OTA που οι άλλες δυνάμεις στην Ομοσπονδία την απέρριψαν.
Προτείνουμε κλιμάκωση του αγώνα υπό τις εξής προϋποθέσεις :
  1. Να αλλάξει το πλαίσιο αιτημάτων του κλάδοu. Το πλαίσιο της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας δεν διασφαλίζει ούτε την συμμετοχή και την ενιαία δράση των εργαζομένων του κλάδου, ούτε την κοινή δράση του κλάδου με τους εργαζόμενους στο τόπο κατοικίας και συνολικά που και τα προβλήματα είναι κοινά και τις συνέπειες της απεργίας μας θα υποστούν.
  2. Να υπάρξει ένα διάστημα ουσιαστικής συζήτησης με τους εργαζόμενους του κλάδου (έως το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) του πλαισίου, για την ανάγκη αγωνιστικής σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική, τις προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες του κλάδου.
  3. Ενημέρωση συνολικά των εργαζομένων της χώρας με ανακοίνωση - συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους δήμους, τις γειτονιές, τα σωματεία κλπ.
  4. Στο Συνέδριο να υιοθετηθεί πρόταση συγκεκριμένων κινητοποιήσεων που την κλιμάκωσή τους και την παύση τους δεν θα την αποφασίζει μόνη της η Εκτελεστική Επιτροπή ή το Γενικό Συμβούλιο.
  5. Η πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει: 24ωρη Απεργία και συγκεντρώσεις κατά πόλη, εβδομάδα εκδηλώσεων (συγκεντρώσεων κλπ.) στους δήμους, της γειτονιές μετά την Απεργία. 48ωρη με συγκέντρωση την 2η μέρα σε επίπεδο περιφερειών. Εξέταση Πανελλαδικής Συγκέντρωσης στην προοπτική κλπ. 
  6. Αιτήματα που μπορούν να συσπειρώσουν τον κλάδο και να εξασφαλίσουν αλληλεγγύη και κοινή δράση μπορεί να είναι:
  • Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις Να μη κλείσει καμιά Δημοτική Επιχείρηση ή ΝΠΔΔ, αν πρώτα δεν απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις οργανικές υπηρεσίες των Δήμων.
  • Σ.Σ.Ε. ενιαία για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις   με 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό και 48 ευρώ ημερομίσθιο
  • ΒΑΕ με ένταξη και άλλων ειδικοτήτων χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζόμενων με 1.120 ευρώ ελάχιστη σύνταξη για 30χρόνια υπηρεσίας στα 50 και 55 για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.
  • Μείωση της Δημοτικής Φορολογίας και Απόδοση των 10 δις από τους Κ.ΑΠ.
  • Να αποσυρθεί τώρα η περαίωση για τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολουμένους Να μην εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης»
Την πρόταση αυτή για ουσιαστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να γίνουν κτήμα του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο και να δημιουργηθούν οι όροι για την ανάπτυξη κοινής δράσης με τους εργαζόμενους όλων των άλλων κλάδων ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση, απέρριψαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ. 
Κάνουμε δική μας υπόθεση την πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.
+