Η πλειοψηφία του Συνεδρίου είπε ΝΑΙ για την εγγραφή ΌΛΩΝ των εργαζομένων



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α.
Δεκέμβρης 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ 39ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕ ΟΤΑ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε μια περίοδο που η επίθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κεφαλαίου κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα (απολύσεις, περικοπές μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ακρίβεια και νέοι φόροι), η ενότητα όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι το πρώτιστο και βασικό καθήκον.
Στο πρόσφατο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ οι ταξικές δυνάμεις παρά το ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία , κατάφεραν με την επιμονή τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητά τους σε αυτή την θέση, να ανατρέψουν τους δεδομένους συσχετισμούς. Παρόλη την απόλυτη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ η πλειοψηφία των συνέδρων στήριξε και ενίσχυσε την πρόταση για εγγραφή στα σωματεία όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου τρόπου πρόσληψης με πλήρη δικαιώματα.
Η απόφαση αυτή αποτελεί τη δικαίωση μιας προσπάθειας χρόνων (εκτιμώντας τι έρχεται στη κοινωνία αλλά και ειδικότερα στους ΟΤΑ) όπου σωματεία, με τη προτροπή των ταξικών δυνάμεων πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν μέλη τους όλους τους συμβασιούχους με πλήρη δικαιώματα όπως στην Πετρούπολη, Ηλιούπολη, Ιωάννινα. Αυτή η προσπάθεια γνώρισε την επίθεση από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και απέκλεισαν τους αντιπρόσωπους αυτών των σωματείων από το προηγούμενο συνέδριο στα Χανιά.
Πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους η στάση της ΠΑΣΚΕ η οποία και στις σημερινές συνθήκες, πατώντας σε καταστατικές διατάξεις εξακολουθεί να θέλει να κρατά τους εργαζόμενους διασπασμένους, αρνούμενη με πάθος την εγγραφή όλων στα σωματεία με πλήρη δικαιώματα. Εξυπηρετώντας ουσιαστικά τη βασική πολιτική ανάγκη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του να υπονομεύονται και να αποδυναμώνονται οι αγώνες των εργαζομένων ώστε να μη αποτελούν κίνδυνο για τους βάρβαρους σχεδιασμούς τους.
Χρειάζεται αυτή την περίοδο και ειδικότερα με την εφαρμογή στο κλάδο του κομματιού του μνημονίου που λέγεται «Καλλικράτης» τα πρωτοβάθμια σωματεία να αξιοποιήσουν την απόφαση του συνεδρίου και να ανοίξουν τα καταστατικά τους μέσα από γενικές συνελεύσεις. Αυτή η ενότητα της τάξης μας στη βάση, θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε και που θα οξυνθεί.
Πρέπει όμως να κάνουμε και άλλα βήματα απαραίτητα για να δημιουργήσουμε όρους νίκης και ανατροπής αυτών των μέτρων.
  • Να καταδικαστούν και να γυρίσουν οι συνάδελφοι την πλάτη στα κόμματα που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτή τη πολιτική (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), όπως επίσης πρέπει να απομονωθούν και να συρρικνωθούν οι δυνάμεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων αυτών των κομμάτων (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ) οι οποίες βάζουν πλάτη στο πέρασμα αυτών των πολιτικών.
  • Να αποκαλυφθεί η αγαστή συνεργασία που έχουν με το κεφάλαιο με πρόσφατο παράδειγμα τη συμφωνία ΓΣΕΕ -ΣΕΒ για την ευελιξία στην εργασία με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Καλούμε κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντιπαλέψει αυτή τη πολιτική να συστρατευτεί με το ταξικό κίνημα, στις γραμμές του ΠΑΜΕ κρατώντας τις όποιες επιφυλάξεις ,διαφωνίες ή προβληματισμούς μπορεί να έχει.
  • Τα σωματεία θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται εξίσου από την επίθεση (νεολαία ,άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες), όπως επίσης και με τους δημότες ειδικά τώρα όπου ο «Καλλικράτης» θα μετατρέψει τους Δήμους σε Α.Ε. 
Να φτιάξουμε με σταθερότητα το δικό μας κοινωνικό μέτωπο απορρίπτοντας τις λογικές από δήθεν αριστερούς και αριστερούτσικους. για ευκαιριακές συνεργασίες που μόνο συγχύσεις σπέρνουν.
Η γενική απεργία στις 15 του Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό σε αυτή τη κατεύθυνση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
στις 15 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ
+