ΟΧΙ στο νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο. ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και τον αυταρχισμό


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr email:dasotarodos@gmail.com

ΟΧΙ στο νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο

ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και τον αυταρχισμό 

Συνάδελφισσα , Συνάδελφε,
Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το "Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", αφού πρώτα έστρωσε το έδαφος με συκοφαντίες εναντίον μας, αποδίδοντάς σε μας την μεγαλύτερη ευθύνη για το χρέος.των φοροαπαλλαγών, των κινήτρων και της μίζας των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν.
Σ’ αυτό το νομοσχέδιο προωθείται:
  • Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου- 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας).
  • Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας).
  • Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%.
  • Η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προωθεί ένα βασικό μισθό 700-800 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από κει και πέρα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας. Ένα επίδομα αποδοτικότητας που δε θα το παίρνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι θα καλύπτουν τους στόχους!
Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημοσίου υπαλλήλου, στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εκφοβισμό, τη μισθολογική λιτότητα, την ατομική τρομοκρατία, τη χειραγώγηση και την υποταγή των εργαζομένων.
Παρόμοια μέτρα πήραν και στον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή της ατομικής σύμβασης.
Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας θα φέρει νέες μορφές εκμετάλλευσης στο δημόσιο, χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας, με δουλειά - φασόν στο σπίτι, μείωση του ελεύθερου (μη εργάσιμου) χρόνου κ.ά.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Για να εφαρμόσουν Κυβέρνηση - τρόικα – Ευρωπαϊκή Ένωση τους στόχους του χωρίς λήξη μνημονίου, ρίχνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους μισθούς, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Καμία κυβέρνηση που στηρίζει την σημερινή οικονομική εξουσία, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον, δεν πρόκειται να αυξήσει τους μισθούς, να επιστρέψει τις κατακτήσεις που πήραν πίσω, να καταργήσει φόρους, να παρέχει δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα γενικευθούν. Οι παροχές μας σε υγεία γίνονται εμπόρευμα που αγοράζουμε, και οι συντάξεις επιδόματα.

Τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η πρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους;

Όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για το Μισθολόγιο, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία και την Υγεία που ψηφίστηκαν, ανοίγουν το δρόμο στους μεγάλους επιχειρηματίες για ακόμα περισσότερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, να γίνει ακόμα πιο φτηνός ο εργαζόμενος και παράλληλα με κρατικές επιδοτήσεις να επενδύσουν σε τομείς του Δημόσιου Τομέα που ιδιωτικοποιούν και ξεπουλούν.
Ο Καλλικράτης είναι εγγύηση γι’ αυτήν την εξέλιξη που επιδιώκουν.
Φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί των αντιπάλων τους, καταστρέφοντας τη ζωή μας.
Η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της σημερινής οικονομικής εξουσίας:
  • Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5%-10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Έχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια».
  • Λένε ψέματα όταν λένε ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ίσα - ίσα με τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!
  • Λένε ψέματα όταν λένε ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η "νοικοκυροσύνη" τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις κυρίως συμβασιούχων, με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο όχι μόνο δε θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερεύσουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών μέσω και του "Καλλικράτη" και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας και όχι αυτές των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση θα χειροτερέψει! Έρχονται νέα βάρβαρα μέτρα!

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα έχουν ανάγκη από ένα μισθολόγιο που να ικανοποιεί τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας.
Διεκδικούμε:
Κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ σε δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό εκτός από το οικογενειακό, τέκνων και ανθυγιεινού.
Έτσι, για το νεοεισερχόμενο στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διεκδικούμε 1.400 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 1.600 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 1.800 ευρώ (μεικτά) και στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 2.000 ευρώ (μεικτά).
Η πρότασή μας αυτή απευθύνεται στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, είναι πρόταση πάλης και προβάλλεται σε συνδυασμό με την διεκδίκηση για:
  • Αποκλειστικά δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην προοπτική της κατάργησής τους.
  • Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
  • Αύξηση των βασικών μισθών κάθε χρόνο με βάση τον επίσημο πληθωρισμό.
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που την ακολουθεί και η ΠΟΕ ΟΤΑ,ουσιαστικά λειτουργεί ως μηχανισμός του κράτους και όχι ως συνδικάτο των εργαζομένων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της τρόικας. Χρόνια στήριζαν την επιδοματική πολιτική. Στηρίζουν τη "νέα διοικητική δομή του κράτους" και τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα στην κρατική διοίκηση.
Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και χωρίς αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου. Οι θυσίες μας έγιναν 600 δισ. καταθέσεις Ελλήνων επιχειρηματιών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας!!! και θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Έγιναν 100 περίπου δισ. ενισχύσεις στις τράπεζες. Έγιναν κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος! 

Ο δρόμος που εξυπηρετεί τις ανάγκες τις δικές μας και του λαού.

Ενωμένοι στον δρόμο του αγώνα για ανατροπή αυτής της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Διέξοδος για τους εργαζόμενους υπάρχει. Είναι η δική τους εξουσία που θα σχεδιάσει την οικονομία των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους.
Ό,τι παράγεται, παράγεται από τους εργαζόμενους και τους ανήκει.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 


+