Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι δίκαιος


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr  email:dasotarodos@gmail.com
  ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ-ΑΟΡΙΣΤΟΥ
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Προσλήψεις μόνο μονίμων. Άμεση επαναπρόσληψη απολυμένων.

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι δίκαιος

Η δικαίωσή του απαιτεί από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση όλων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Ο υφυπουργός του Υπ. Εσωτερικών είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, είναι υπεράριθμοι, ότι είναι «ρουσφέτια» και ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Μια ζωή με το άγχος του αύριο, σε ένα διαρκές καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας, καθεστώς βαρβαρότητας. Ένα καθεστώς που στήριξε τη δική τους πολιτική εξουσία.
Μας χρησιμοποιούν και για να κάνουν λάστιχο τα δικαιώματα των εργαζομένων, να κατεβάζουν προς τα κάτω μισθούς, συντάξεις, παροχές στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Εργαζόμενοι που δουλεύουμε όπως και οι μόνιμοι, άλλοι ανασφάλιστοι με αμοιβή περίπου 500 ευρώ το μήνα! Άλλοι εποχιακοί στη Καθαριότητα, Ορισμένου Χρόνου στους Παιδικούς Σταθμούς, στη Πρόνοια, σ’ όλες τις Πάγιες και Διαρκείς δράσεις των Δήμων.
Πάγια και διαρκής ανάγκη είναι το δικαίωμα που συνδέεται με την πιο άμεση υλική ανάγκη, την επιβίωση. Από την άλλη, είναι το δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι από τις παροχές που έχουν ήδη πληρώσει με χίλιους τρόπους, αυτές να εξασφαλίζονται από το Δημόσιο Τομέα δωρεάν.
Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είμαστε «ρουσφέτια» και είναι  «αναξιοκρατικό» να γίνουμε μόνιμοι.
Αλλά είναι «αξιοκρατία» να συνεχίσει το καθεστώς ομηρίας προσλαμβάνοντας στη θέση των παλιών, νέους συμβασιούχους, δημιουργώντας καινούργιες στρατιές ομήρων.
Προσπαθούν να κρύψουν κάτω από νέα ονόματα τις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως «κοινωνική εργασία, εθελοντική εργασία, τοπικά προγράμματα στήριξης απασχόλησης για κατάρτιση» και άλλα.
Δεν μπορεί να υπάρχει αξιοκρατία σε ένα κοινωνικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει την ανεργία και δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους.
Σε όλους τους Δήμους της χώρας οι συμβασιούχοι κινητοποιούνται, αντιστέκονται με κάθε τρόπο, Διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους απέναντι στους Δημάρχους και απέναντι στην κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου, Συμπαράσταση με στάση εργασίας από Σωματεία των Δήμων Αττικής
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κατάληψη από απολυμένους
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κατάληψη του Δημαρχείου
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Αποκλεισμός του Δημαρχείου και πανεργατική απεργία συμπαράστασης.
Στις 5 Απρίλη χρειάζεται να γίνει από όλους μας μέρα γενικού ξεσηκωμού, κανένας μόνος του, σε κάθε χώρο δουλειάς, να δράσουμε, να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση.
Υπάρχει προηγούμενο. Οι συνάδελφοι της ΑΔΕΚΤ, του Βιολογικού με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, παρ’ όλα τα νομικίστικα προσκόμματα και εμπόδια, δικαιώθηκαν.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε δύο συνεχόμενα Συνέδρια δεν δέχεται να είναι οι συμβασιούχοι ισότιμα μέλη στους Συλλόγους μέλη της. Διασπά, αποδυναμώνει την ενότητα των εργαζομένων για να είναι πιο ευάλωτοι οι συμβασιούχοι απέναντι στην πολιτική εξουσία, για να περνούν οι κυβερνήσεις πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της Νέας Δημοκρατίας τις αντεργατικές ρυθμίσεις, την υποβάθμιση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών στους ιδιώτες , ιδιαίτερα τώρα μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Όλοι είτε είναι συμβασιούχοι που έχουν 24ωρη απεργία είτε είναι μόνιμοι και έχουν στάση από 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, να αναδείξουμε το πρόβλημα των συμβασιούχων, να απαιτήσουμε μην απολυθεί κανείς μετά τη λήξη της σύμβασής του, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Οι συμβασιούχοι πρέπει να ξεδιαλύνουν τις ψευδαισθήσεις, να απεγκλωβιστούν από τις πολιτικές δυνάμεις και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους εμπαίζουν.
Είναι ανάγκη να γίνονται καθημερινά βήματα συσπείρωσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να έρθουν σε ρήξη με την πολιτική που γεννά την ομηρία και την ανεργία και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά για όλους. 
+