Ούτε βήμα πίσω, να μην περάσουν τα νέα μέτρα


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-ΟΤΑ
Ιούνιος 2011
ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Συναδέλφισες - οι
Κανείς να μην ξεγελαστεί !!! Όσα νέα πρόσωπα κι αν μπουν στην κυβέρνηση, όσοι τεχνοκράτες κι αν αξιοποιηθούν, η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί.
Με τα νέα μέτρα που έφερε η Κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο και τους προσαρμοστικούς νόμους, θέλει να επιβάλλει :
Συντάξεις πείνας με τις περικοπές στην επικουρική και το εφάπαξ.
Πρόσθετες κρατήσεις για τις συντάξεις . Μισθολόγιο με περικοπές 200 με 300 € μεσοσταθμικά. Σύνδεση μισθού με αποδοτικότητα στην βάση της υποταγής και της πλήρους χειραγώγησης της συνείδησης του εργαζόμενου.
Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του “Καλλικράτη” και των ανάλογων προσαρμοστικών νόμων, όπως έγινε με τον νόμο για την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ψήφισε την αύξηση του ωραρίου σε όλες τις Υπηρεσίες και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο σύνολο της ή επιμέρους.
Όλο αυτό το διάστημα ως ΔΑΣ-ΟΤΑ, αταλάντευτα στηρίζαμε και πρακτικά αλλά και με προτάσεις στα Δ.Σ., στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη κλιμάκωση των αγώνων, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στις μορφές του αγώνα . Με ιδιαίτερη επιμονή το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα του ωραρίου με Γεν. Συνελεύσεις απαιτήσαμε από τα Δημοτικά Συμβούλια να μην το εφαρμόσουν όπως κι έγινε στους Δήμους Πετρούπολης, Παύλου Μελά, Μεσαριάς Χανίων κλπ, αλλά και για την προκήρυξη 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, την μέρα έναρξης συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου στη βουλή.
Το μέτωπο των εργαζομένων πρέπει να είναι και απέναντι σε κάθε Δήμαρχο που είναι τοποτηρητής του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, δηλαδή των απολύσεων, της απλήρωτης δουλειάς, της φοροεισπρακτικότητας και της ανταποδοτικότητας.
Σήμερα απαιτείται κάθε σωματείο σε κάθε Δήμο, ν' ανεβάσει τη δράση του, να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις και μαζί με άλλους φορείς, για να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους δήμους.
Να πιέσουμε, ν' αποτρέψουμε κάθε Διοίκηση κάθε Δήμου με αποτελεσματικές μορφές και συνεχή δράση από μαζικές διαμαρτυρίες έως και καταλήψεις, να μπούμε φραγμός στα σχέδια τους.
  • Για την καταδίκη των μέτρων.
  • Για να σταματήσουν οι απολύσεις.
  • Για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία στους δήμους.
  • Για να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου
Τις επόμενες μέρες, τις επόμενες ώρες, να μην μείνει χώρος εργασίας ανημέρωτος προετοιμάζοντας τη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.
Οι σχεδιασμοί της ΠΟΕ ΟΤΑ για αντιδράσεις (προκατ) σε 5- 6 Δήμους προσδιορίζοντας ως ημέρα έναρξης την 21 Ιούνη - μέρα δράσης της εργοδοτικής Σ.Ε.Σ. ( Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας) , που είναι εταίρος, συνδαιτυμόνας και ομοτράπεζη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μεγάλου Κεφαλαίου, δείχνει και τον προσανατολισμό που θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζομένους, δηλαδή σε αντιδράσεις ανώδυνες για το σύστημα των εκμεταλλευτών.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθεί να ελιχθεί προσαρμόζοντας την τακτική της στα νέα δεδομένα, γνωρίζοντας ότι το Μνημόνιο 2, θα φέρει ένα μεγαλύτερο κύμα αγανάκτησης. Έτσι η ΠΑΣΚΕ (πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ) “θέλει” από την μία να κόψει και την καλημέρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά απ' την άλλη επιστρέφει πριν λίγες μέρες συμβουλεύοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συμπεριφερθούν ως “καλό” ΠΑΣΟΚ !!! για να μη χρεωθούν στο σύνολό τους την αντεργατική πολιτική.
Το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να δείξει “αγωνιστικό” προφίλ για να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, ουσιαστικά όμως υπονόμευε στην πράξη τις κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, για αυτό και τους θεωρούν μέρος του προβλήματος, αφού το προηγούμενο διάστημα στήριζαν τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης.
Από κοντά στο όνομα της “ενότητας” και η ΔΑΚΕ η ΑΣΚ (Συνασπισμός) και οι Α. Κινήσεις στήριζαν αυτή τη λογική.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Όλοι στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη βουλή για το μεσοπρόθεσμο, παίρνοντας τα καλύτερα μέτρα για την επιτυχία της, Με απεργιακές φρουρές, Με επιτροπές περιφρούρησης ανά χώρο,
ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
Δεν πρέπει να υποκύψουμε, χρειάζεται να κάνουμε πέρα το ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - Ε.Ε. και ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ που έχουν από κοινού αποφασίσει την χρεωκοπία μας.
Σήμερα κάθε άλλο παρά ποτέ, χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που ανεμίζει τα φλάμπουρα της ανταγωνιστικότητας, σπέρνοντας την αυταπάτη της επιστροφής στον “καλό καπιταλισμό” της δεκαετίας του 80 και του 90.
Ψηλά το κεφάλι, να μην γονατίσουμε στους εκβιασμούς των πρασινογάλαζων με ροζ αποχρώσεις Δημάρχων, που με την απειλή της χρεωκοπίας και της επιτήρησης, ξαπλώνουν σαν τη χολέρα πογκρόμ απολύσεων και μετατάξεων στη λογική “σώπα συ να σε φάω τελευταίο”.
Να σπάσουν οι επικίνδυνες αυταπάτες, να μην περάσουν οι αντεργατικές αποφάσεις, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και οι φορείς που την ασκούν
Δ.Α.Σ. ΟΤΑ

Ούτε βήμα πίσω, να μην περάσουν τα νέα μέτρα
+