Δελτίο Τύπου - Καταγγελία για τις δηλώσεις των Αντιδημάρχων.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr email:dasotarodos@gmail.com
Δελτίο Τύπου
Η Διοίκηση του Δήμου, με βάση και τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου που ανέλαβε τον Τομέα της Καθαριότητας κ. Περδίκη, αλλά και του εγγράφου που απέστειλε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Κρεμαστινού Λίτσα στον κ. Δήμαρχο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι υπηρεσίες τους, αποδεικνύεται ότι είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν χωρίς κανένα ενδοιασμό, με γρήγορους ρυθμούς, κάθε αντιλαϊκό αντεργατικό μέτρο.
Μέσα σε ένα κλίμα που διαμόρφωσαν οι ίδιοι, φόβου και ανασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους με τις ιδιωτικοποιήσεις, την απαξίωση των υπηρεσιών, το τροϊκανικό αντεργατικό οπλοστάσιο που στηρίχτηκε από τα κόμματά τους στη βουλή και το επικαλούνται όποτε τους εξυπηρετεί, απευθύνθηκαν στους εργαζόμενους της καθαριότητας αποδίδοντάς τους την ευθύνη, λίγο- πολύ, για το τέλμα που έφεραν οι ίδιοι ως Διοίκηση την υπηρεσία.
Κρύβουν τις αιτίες, κρύβουν τους ενόχους, αποενοχοποιούν κυρίως την πολιτική που απαιτεί αυτές οι υπηρεσίες να γίνουν ιδιωτικές, φορτώνοντας ξανά περισσότερα βάρη στους δημότες, για δε τους εργαζόμενους ότι η μόνη προοπτική που τους απομένει είναι να δουλεύουν στους «υγιείς επιχειρηματίες», συγκρίνοντας τα εναπομείναντα δικαιώματά τους με αυτά των σκλάβων.
Τα χιλιοειπωμένα από τους αρμόδιους για νέα αρχή, καλύτερες υπηρεσίες, και εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν κατά το δοκούν, ας τα αντιστρέψουμε για να μας πουν πόσες φορές οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τα απορριμματοφόρα που η κυκλοφορία τους είναι κίνδυνος-θάνατος κυριολεκτικά για προσωπικό και διερχόμενους, για τα υλικά που λείπουν από την υπηρεσία καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία της, την ατέλειωτη γραφειοκρατία για προμήθειες, για συντήρηση, για εμβόλια, για μέσα προστασίας. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν εργαζόμενο.
Όχι μόνο δεν καταπολέμησαν όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά τα άφησαν να εξελιχθούν για να υλοποιηθεί η πολιτική του Καλλικράτη, που σήμερα, μέσα στη κρίση γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις.
Στην ίδια λογική και η Αντιδήμαρχος κυρία Κρεμαστινού Λίτσα, προτείνει σαν λύση στην αυξανόμενη ανάγκη παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, πρόσληψη τριών υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις!!! Αυτή είναι η λύση;
Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να διεκδικήσουν, με βάση τις ανάγκες τις πραγματικές που έχουμε ως εργαζόμενοι και ως κοινωνία σήμερα, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία δωρεάν όλων των δημοτικών υπηρεσιών και παροχών. Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά απόλυση εργαζόμενου.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μη προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για να διατηρήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα οποιασδήποτε υπηρεσίας που σχετίζεται με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία.
Να προχωρήσει σε αγωνιστική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους κι όχι σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους.
Ρόδος, 17/01/2013
+