Συμμετέχουμε στην απεργία στις 20 Φλεβάρη

       

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr email:dasotarodos@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία μιας αδίστακτης ολιγαρχίας μεγαλοεργοδοτών, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις και απολύει δημοσίους υπαλλήλους μέσα από την «αξιολόγηση» και τη διαθεσιμότητα.
Η κατάργηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο και στους ΟΤΑ.
Ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς μας.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μας πάνε όλους στα 400 ευρώ!
Η κατάργηση των ΣΣΕ θα επιφέρει αντίστοιχη κατάργηση στα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται όχι μόνο με το μισθό, αλλά με την ίδια τη ζωή μας (κατάργηση επιδομάτων, παροχών υγείας και ασφάλισης, ωράρια, άδειες κ.α.).
Τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στρώνοντας το έδαφος όπως πάντα στα αφεντικά τους, σχολιάζουν το γεγονός ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι ατομικές συμβάσεις είναι κανόνας και άρα στην Ελλάδα είμαστε πίσω!!!!
Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ώστε εύκολα να μας τσακίζουν.
Αποδεικνύεται ότι η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ έχει συνειδητό στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ξεπεράσουν την κρίση, τσακίζοντας τους εργαζόμενους.
Αποδεικνύεται ότι αυτόν το στόχο υπηρετεί το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις (48%) της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ο νέος νόμος «για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης», τα νέα οργανογράμματα των Δημόσιων υπηρεσιών και των Υπουργείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποδεικνύεται ότι ακόμα κι αν κάποια στιγμή αυτή η πολυπόθητη «έξοδος από την κρίση» εμφανιστεί, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και θα επιβληθεί με τον πιο ωμό αυταρχισμό.
Γι’ αυτό ο υπουργός Εργασίας σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και περνά αλυσίδες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Σε αυτές τις συνθήκες η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει τη μαζική και μαχητική απάντηση των εργαζομένων.
Η απεργία αυτή να γίνει ένα βήμα κοινής δράσης Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα πάνω σε κοινά αιτήματα.
  • Για να υπογραφεί νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση και κλαδικές συμβάσεις.
  • Για επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
  • Για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, έρμαιο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών.
  • Για να μην περάσουν οι απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από Ιδιωτικοποιήσεις, Αξιολογήσεις και Κρατική υποχρηματοδότηση.
  • Για να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (ν. 4024/11).
  • Για Παιδεία-Υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Για να μπει φραγμός στους ασήκωτους φόρους και στα χαράτσια.
Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στον αγώνα, στην απεργία, που προσπαθεί να απαγορεύσει η κυβέρνηση.
Ο αγώνας των εργαζομένων, η συμμαχία τους με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες μπορεί σήμερα να εμποδίσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, να ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγεί ο εργαζόμενος λαός από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της ΕΕ, των χρεών που δημιούργησαν τα παράσιτα, παίρνοντας στα χέρια του τον πλούτο που παράγει και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
Συμμετέχουμε στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.
Να παραλύσουμε το κράτος της εκμετάλλευσης, το πολιτικό σύστημα των εκβιασμών, το οικονομικό κατεστημένο της ολιγαρχίας.
Δεν θα γίνει κόλαση η ζωή η δική μας και των παιδιών μας.
Να γίνει η δική τους.
Ο «νόμος και η τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών.Να μην περάσει!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!
Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε!
Μαζικά. Ανυποχώρητα. Με οργάνωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20-2-2013 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00πμ 
+