Ενημερωτικο Δελτίο: Πανηγυρίζουν για την διάλυση του ΤΕΑΥΦΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ

http://www.dasota-rodos.gr  email:dasotarodos@gmail.com
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ: Πανηγυρίζουν για τη διάλυση του ΤΕΑΥΦΕ. Χαρακτηρίζουν τη μετατροπή από χτες του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ «όνειρο που έγινε πραγματικότητα»!
«Το ΤΕΑΥΦΕ το ξαναπαίρνουν στα χέρια τους αυτοί που το έφτιαξαν, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες.Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ΤΕΑΥΦΕ ξαναγεννιέται». Αυτή είναι η πανηγυρική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών για τη μετατροπήτου ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ χωρίς καμία κρατική εγγύηση.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σημειώνει:
«Από την 1η του Μάρτη το επικουρικό μας ταμείο μετατράπηκε σε ΝΠΙΔ σύμφωνα με τονεφαρμοστικό νόμο 4052/2012. Πρόκειται για ακόμα μια αντιασφαλιστική εξέλιξη που διαλύει κάθε ίχνος από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Η απόφαση αυτή που υπογράφηκε από τον Υπουργό "Εργασίας" έχει τη σφραγίδα συγκυβέρνησης - εργοδοτών και των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, που ελέγχουν στον κλάδο τη διασπαστική ΠΟΙΕ.
Αυτές οι δυνάμεις πανηγυρίζουν γιατί το "όνειρο έγινε πραγματικότητα", το ταμείο "ξαναγύρισε σε αυτούς που το έφτιαξαν". Το μόνο που έγινε πραγματικότητα είναι τα δικά τους σχέδια για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, που εδώ και μια δεκαετία προσπαθούσαν να υλοποιήσουν μαζί μετην εργοδοσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που δημιούργησαν με το δικό τους ιδρώτα, με τα δικά τους χρήματα, το επικουρικό ταμείο του κλάδου, πήραν πίσω τίτλους και κτίρια. Πήραν πίσω ταμείο:
  • Επαγγελματικής και όχι επικουρικής ασφάλισης.
  • Προκαθορισμένων αλλά μη εγγυημένων παροχών (άρθρο 27 του νέου καταστατικού).
  • Με κεφαλαιοποιητικό σύστημα (άρθρο 29 του νέου καταστατικού).
  • Χωρίς καμιά κρατική εγγύηση.
  • Χωρίς καμιά εξασφάλιση των εργοδοτικών εισφορών.
  • Με δραματικές επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις (μέχρι 35% σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες).
Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους εργοδότες και το κράτος που ελαφρύνονται από το βάρος της επικουρικής ασφάλισης των εργαζόμενων. Παραπέρα επιβάρυνση των ασφαλισμένων που θα πληρώνουν, χωρίς να ξέρουν και να έχουν κατοχυρώσει τι θα πάρουν, στον αέρα οι μέχρι τώρα παροχές, όπως τα δάνεια, οι κατασκηνώσεις κ.ά.
Ας χαίρονται, λοιπόν, το αντιασφαλιστικό και αντεργατικό δημιούργημά τους αυτοί που νοιάζονταιγια την "ανάπτυξη" των επιχειρήσεων, για το πώς θα εξοικονομούν ζεστό χρήμα προς όφελος τωνεργοδοτών και του κράτους τους, σε βάρος των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του κλάδου δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν και θα παλέψουν μαζί με την ΟΕΦΣΕΕ για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τωνσυντάξεων, των παροχών και των δικαιωμάτων τους».
02-03-2013
+