Παράσταση Διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για την Πληρωμή των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Τρίτη 11-8-2015 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους συναδέλφους που προέρχονται από τη πρώην δημοτική αστυνομία, επανήλθαν στους Δήμους και στη πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι από τις 11/5/2015 έως και σήμερα. Παράλληλα υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοι που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στο φορέα που θα εργαστούν.
Στη παρέμβαση μας απαιτήσαμε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων χωρίς κενά διαστήματα ανεξάρτητα σε ποιον φορέα έχουν τοποθετηθεί. Να εκδοθούν άμεσα τα ΦΕΚ κατάταξης και να εξασφαλιστεί άμεσα η μισθοδοσία τους από το κράτος.
Από τη μεριά τους προσπάθησαν να πετάξουν το μπαλάκι στους δημάρχους. Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη τακτική, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δικαιολογία. Δεσμεύτηκαν σήμερα ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουν στείλει έγγραφο στους δήμους που δεν έχουν δώσει ακόμα στοιχεία. Και εμείς εύλογα ρωτάμε αφού το υπουργείο ήξερε το πρόβλημα γιατί δεν έστειλε το έγγραφο μέχρι σήμερα; Γιατί περίμενε τη παράσταση μας;
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι Συγκυβέρνηση και Δήμαρχοι κινούνται στην ίδια τροχιά. Στόχος τους να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις των μνημονίων.
Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις τους να είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
+