Ανακοίνωση για την Πληρωμή των πρώην Δημ. Αστυνόμων

Με όποια σύνθεση ή εναλλαγή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) κι αν συγκροτήθηκε κυβέρνηση μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες την έχουν ζήσει και την έχουν πληρώσει πανάκριβα. 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλε όλα τα βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν στα προηγούμενα δύο μνημόνια. Αποδεικνύεται ότι οι εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησή τους, ήταν «σχήμα λόγου»!
Όμως, οι φοροεπιδρομές, οι μειώσεις και οι περικοπές μισθών, η τρομοκρατία στο χώρο εργασίας, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα, δεν είναι «σχήμα λόγου».
Το ίδιο σκηνικό και στους δήμους, όπου οι δημοτικές αρχές εξειδικεύουν τα μέτρα και τα επιβάλουν σε εργαζομένους αλλά και δημότες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου για την σύνταξη Ισοσκελισμένου ή Πλεονασματικού Προϋπολογισμού στους ΟΤΑ, η οποία όμως στηρίζεται στην αύξηση ανταποδοτικών τελών, στους περιορισμούς δαπανών προσωπικού, στις περικοπές προμηθειών και υλικών, στην επέκταση ελαστικών μορφών απασχόλησης με προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας», κ.α.
Συνεχίζεται η ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στην περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, στην αυτόματη και οριζόντια περικοπή δαπανών μέσα από νέους και παλιούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του «κουαρτέτου» δηλ. της ΕΕ, της ΕΚ, του ΔΝΤ και του ESM.
Μπροστά σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατάει «ομήρους» και τους χιλιάδες μόνιμους εργαζομένους της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, που επέστρεψαν στους δήμους. Οι αρμόδιοι Υπουργοί, που αγωνίζονται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του 3ου Μνημονίου, έχουν αφήσει απλήρωτους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνόμους για δύο έως και τέσσερις μήνες!
Είναι πολιτικός εμπαιγμός, αφού από την ψήφιση του νόμου για την επανατοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων στους ΟΤΑ προβλέπονταν συγκεκριμένα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών για την μισθοδοσία τους από αυτούς, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδώσει!
Λόγω αυτής της κατάστασης, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στους εργαζομένους, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τα έξοδα μετακίνησής τους για να πάνε στη δουλειά τους. Έντονη είναι ταυτόχρονα και η απογοήτευση στους εργαζομένους, οι οποίοι από τη μια καλούνται να αποδεχτούν την απληρωσιά ως κάτι φυσιολογικό, από την άλλη να συνεχίζουν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους δεχόμενοι τις «απειλές» αιρετών της δημοτικής αρχής (π.χ. Αντιδήμαρχος Ρόδου) για  πλεονάζον προσωπικό, για μη αποδοχή τους από τους δήμους, κ.α. Πρόκειται για κλιμάκωση της τρομοκρατίας ώστε να εφαρμοστεί το νέο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αντιδρά και να διεκδικεί κανείς ούτε τα αυτονόητα!
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών αλλά να μαζικοποιήσουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την ανάκτηση των απωλειών μας, έχοντας το σύνθημα «κανένας μόνος του».
Απαιτούμε:
·          Την άμεση κατανομή των πιστώσεων από τους πόρους του Υπουργείου για την μισθοδοσία των πρώην Δημ. Αστυνόμων
·          Την άμεση και ακέραια καταβολή της οφειλόμενης μισθοδοσίας στους πρώην Δημ. Αστυνόμους από τους Δήμους
·          Τη δέσμευση για τη σταθερή και εις το διηνεκές πληρωμή των μισθών όλων των εργαζομένων στους Δήμους.
·          Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα.
11 Αυγ. 2015
 

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου για την Πληρωμή των πρώην Δημ. Αστυνόμων

+