Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ ρόδου για το Δ.Σ. της 15/10/2015

Μπροστά στη συνεχόμενη και διαρκή επίθεση σε όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματά μας που γίνεται και με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε τη πρωτοβουλία για σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ώστε να πάρει θέση και μέτρα, να ενημερώσει και να οργανώσει την αντίσταση με κάθε τρόπο των εργαζομένων στο Δήμο μας.
Στο Δ.Σ. της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατέθεσε πρόταση για:
α)   καταγγελία των μέτρων της συγκυβέρνησης,
β)   το τι διεκδικούμε άμεσα και
γ) σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι διάφορες μορφές κινητοποίησης.
- Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. διαφώνησαν ως προς το θέμα της αξιολόγησης, επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση αλλά με «αντικειμενικά κριτήρια», ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες στους χώρους δουλειάς για να κριθούμε αντικειμενικά, ούτε και το κράτος επιδιώκει καλύτερες κοινωνικές παροχές αφού ό,τι νομοθετεί είναι σε βάρος όλων των εργαζομένων.
- Διαφώνησαν και ως προς το θέμα του ΦΠΑ και της κατάργησής του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τη στιγμή που ο ΦΠΑ  είναι ο πιο αντιλαϊκός φόρος, γιατί πληρώνεται μόνο από το λαό, που είναι υποχρεωμένος ακόμα και για το ψωμί, το φάρμακο, το βιβλίο,  να σηκώσει ένα βάρος που ούτως ή άλλως δεν αντέχει.
Το πιο επικίνδυνο βέβαια είναι η άρνηση ακόμα και σήμερα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας, ώστε ως ισότιμα μέλη και εργαζόμενοι με τις ίδιες ανάγκες, να διεκδικούμε και να παλεύουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας. Η συνταγή του «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» τελικά δεν είναι μόνο αποτελεσματική για τους κάθε φορά κυβερνώντες, αλλά την εφαρμόζουν και οι συνοδοιπόροι τους συνδικαλιστές.
Καλούμε τους συναδέλφους, να πάρουν πρωτοβουλίες, να πιέσουν για συλλογική δράση απέναντι στα μέτρα που είναι πρωτοφανή σε βαρβαρότητα, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 22 Οκτωβρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα.
Παρατίθεται η πρόταση όπως κατατέθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την 15η Οκτώβρη : 

Καταγγελία των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης
Προτάσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Νέα μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, προστιθέμενα στα παλιά μνημονιακά,  έρχονται για να ολοκληρώσουν την επίθεση στα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει για τους εργαζόμενους του κλάδου μας αλλά και για τους εργαζόμενους γενικότερα, με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, με το νόμο που ψηφίζεται αύριο στη βουλή. Να μην επιτρέψουμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα κόμματα του μνημονίου και της ΕΕ να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό, που περιλαμβάνει:
·         Εφαρμογή από 1/1/2016 του νέου «ενιαίου μισθολογίου», σε όλο το δημόσιο τομέα και με έμφαση στη διασύνδεση «κόστους» με την «ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού» μέσω «αξιολόγησης».
·         Ανώτατο όριο μισθολογικού κόστους και «για τον αριθμό των εργαζομένων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μείωση του κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019».
·         Επανέρχεται η αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης, των ΟΤΑ κλπ με κριτήρια την πιο στενή σύνδεσή της με τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
·         Μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους (οδοιπορικά, άδειες, κ.α.).
·         Νέο ασφαλιστικό με νέα μείωση όλων των συντάξεων, με στενότερη διασύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών, κατάργηση ειδικών ηλικιακών ορίων, κατώτερες συντάξεις, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικά με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες ηλικίες.
·         Καταργούν το καθεστώς των Β.Α.Ε. για 25.000 εργαζόμενους στους Δήμους, στο όνομα της «διάσωσης» των ταμείων.
·         Επιβάλλουν νέα φοροληστεία και φέρνουν νέα δεσμά με νέους περιορισμούς της συνδικαλιστικής δράσης.
Δε φτάνουν οι απάτες, τα ψέματα και τα κάλπικα δημοψηφίσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκαλεί κιόλας, αναφέροντας ότι στα νέα μέτρα υπάρχει "κοινωνική δικαιοσύνη" και ότι θα κάνει "ήπια εφαρμογή" του μνημονίου. Οι εργαζόμενοι δε θα κάτσουμε παθητικά να παρατηρούμε τις εξελίξεις.

Διεκδικούμε:
• Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στο κλάδο των ΟΤΑ και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
• Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο στο Δημόσιο (Ν.4024).
• Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Κατάργηση των χαρατσιών (εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ)

Προτείνουμε :
Α. Να συγκληθεί τώρα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας κόντρα στην απογοήτευση, στην εναπόθεση προσδοκιών και ανάθεσης στους «πάνω», να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο.
Β.   Να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όποια υπηρεσία κρίνεται αναγκαίο.
Γ.  Με απόφαση του Δ.Σ και της Γενικής μας Συνέλευσης να ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο μας εγγράφοντάς τους στη δύναμή μας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (5μηνα, 8μηνα, με αντίτιμο, κοινωφελούς εργασίας) και να παρθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για ενοποίηση των Σωματείων του Δήμου μας σε ένα. Τώρα είναι πλέον επιτακτικό ο κάθε εργαζόμενος να είναι γραμμένος στο Σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί όλους.
Δ. Να απλωθεί άμεσα με ευθύνη του Δ.Σ ένα πλέγμα ταξικής αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση συναδέλφων που δεν τα βγάζουν πέρα.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου η παράταξη που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης και κοινού αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θέλει να αντισταθεί, να δράσουμε μαζί, με στόχο την ανατροπή των ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ μέτρων, παλιών και νέων.
Αγώνας με όλες τις μορφές και κλιμάκωση με πανεργατική Απεργία για να μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα, εμποδίζοντας και ακυρώνοντας τους νέους σχεδιασμούς.

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νέο μνημόνιο.​
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 22 Οκτώβρη

Ρόδος 15/10/2015

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το ΔΣ της 15/10/2015


+