Ενημερωτικό Δελτίο για το Δ.Σ. του Συλλόγου της 31ης Μάη


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

(Για το Δ.Σ. του Συλλόγου της 31ης Μάη)

Τη Δευτέρα 31 Μάη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, έπειτα από το αίτημα που είχαμε καταθέσει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Από τα θέματα που είχαμε αιτηθεί, συζητήσαμε :

   Για το ζήτημα που προέκυψε σε συναδέλφους/φισσες με τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Το προεδρείο δεσμεύτηκε να συντάξει έγγραφο προς την Ομοσπονδία ώστε να την ενημερώσει σχετικά με το πρόβλημα που έχουμε και στο Δήμο μας.

   Για τα Μ.Α.Π. του έτους 2021 που άρχισαν να δίνονται καταθέσαμε την άποψή μας για την κακή ποιότητά τους (γάντια) και τη δυνατότητα να μην γίνει δεκτή η παραλαβή όσων οι προδιαγραφές δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

   Επικρίναμε τη στάση του Προέδρου ο οποίος συναντήθηκε μόνος με τον Δήμαρχο και δεν ενημέρωσε το Σώμα και τα μέλη του συλλόγου για το περιεχόμενο της συζήτησης που αφορούσε τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της Καθαριότητας, σε σχέση με την έλλειψη οχημάτων και προσωπικού.

   Συζητήσαμε για την δυνατότητα αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού η παράταση της θητείας του νυν Δ.Σ. λήγει στις 30 Ιούνη. Δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Την μεθεπόμενη ημέρα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μας, πληροφορηθήκαμε πως το Υπουργείο ενημέρωσε την ΑΔΕΔΥ πως σχεδιάζει να παρατείνει τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων έως τις 31/12/2021.

   Καταθέσαμε στο Δ.Σ. την Πρόταση Νόμου - κάλεσμα Συνδικάτων και Ομοσπονδιών, ως απάντηση στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη και ζητήσαμε την υπερψήφισή του. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα μέλη του Δ.Σ. αρνήθηκαν να στηρίξουν την Πρόταση Νόμου που διασφαλίζει την ισχύ των Σ.Σ.Ε., την επαναφορά κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, το επίδομα γάμου, την επαναφορά της νόμιμης αμοιβής για υπερεργασία και υπερωρία, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εξαιρέσεων από την Κυριακάτικη αργία καθώς και την κατάργηση των διατάξεων που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία.

   Προτείναμε την οργάνωση κινητοποίησης την ημέρα της απεργίας σε συνεργασία του Συλλόγου μας με το Σύλλογο των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Βέβαια την ίδια μέρα το απόγευμα μετατέθηκε η απεργία μια εβδομάδα αργότερα, στις 10 Ιούνη, αλλά η πρόταση παραμένει.

Ρόδος 05/06/2021



+