Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απεργία της 10ης Ιούνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ


Η απεργιακή απάντηση απέναντι στο έκτρωμα της κυβέρνησης θα δοθεί και θα είναι όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ

ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, να μην υπάρχει άνθρωπος σε γραφεία και αμαξοστάσια. Να τους δηλώσουμε ότι το νομοσχέδιο τους θα μείνει στα χαρτιά ό,τι μεθόδους κι αν χρησιμοποιήσουν. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα αποτελεί ταυτόχρονα σταθμό παραπέρα διεκδικήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά κατά πολύ χειρότερο από αυτό που είχε τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Προκλητικά το έχει βαφτίσει ως νομοσχέδιο για την ‘’Προστασία της εργασίας” αλλά σε αυτό περιλαμβάνονται καίρια χτυπήματα σε εργασιακά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς κι αιματηρούς αγώνες εδώ κι έναν αιώνα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας είχαν απομείνει, που κάνει εμάς και τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα.

Δίνουμε μαχητικό παρών στις 10 του ΙΟΥΝΗ - 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κύπρου

Συνεχίζουμε την ενημέρωση των συναδέλφων και την οργάνωση του αγώνα, μέσα από συσκέψεις και περιοδείες. Όλοι οι συνάδελφοι να μάθουν για το έκτρωμα της κυβέρνησης και να μπουν στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. Δεν μας περισσεύει κανένας.

Απαιτούμε :

·            Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - τερατούργημα.

·            Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει, για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, μία εργασιακή ζούγκλα.

·            Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

·            Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία.

·            Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας.

·            Υπεράσπιση και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ασφαλείς συνθήκες εργασίας παντού.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

 

Ρόδος 07/06/2021


 

+