Καταγγελία κατά του Προέδρου του Συλλόγου (για τις σχολικές καθαρίστριες)

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Πέρασε μία εβδομάδα από την ημέρα που πήγαμε και βρήκαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφού δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, για να θίξουμε μερικά ζητήματα για τα οποία ο Σύλλογος έπρεπε να πάρει θέση. Ένα από αυτά αφορούσε το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Σχολείων του Δήμου Ρόδου, για κοινή δράση με το Σύλλογό μας, προκειμένου να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη και μονιμοποίησή τους.

Συντάξαμε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών - επειδή μας είπε πως δεν είχε χρόνο - για μόνιμη και σταθερή εργασία, την οποία ακόμα δεν προώθησε. Οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες έγιναν μέλη του Συλλόγου μας από την πρώτη μέρα της πρόσληψής τους έπειτα από πρότασή μας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε δεκτή κι από τα υπόλοιπα μέλη του, είναι πλέον απολυμένες. 

Η αδιαφορία και η σκόπιμη απραξία του φέρνει την απαξίωση και την εκμηδένιση της όποιας προσπάθειας δικαίωσης των αιτημάτων. Αυτή, ως γνωστόν, είναι η τακτική των συμβιβασμένων εκφραστών της εκάστοτε κυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Η άρνησή του να ενημερώσει και να στηρίξει τις συναδέλφισσες, ουσιαστικά δείχνει πως αποτελεί δεκανίκι στις κινήσεις που κάνει και στη Ρόδο ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα μεγαλομέτοχος Καραγεωργόπουλος, ο οποίος και με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προσπαθεί να στήσει σωματείο για τις σχολικές καθαρίστριες.

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την αδιαφορία του και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην Επιτροπή Αγώνα των σχολικών καθαριστριών.  Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία, τη σοβαρότητα και την ευθύνη που επέδειξαν όλες οι εργαζόμενες, ειδικότερα κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία, διεκδικούμε μαζί τους  :

       Να σταματήσει η ομηρία τους με τις διαρκείς συμβάσεις κάθε νέα σχολική περίοδο. Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

       Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

       Προσλήψεις ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα  σχολεία, χωρίς κενά και ελλείψεις.

       Να μη δοθεί σε κανέναν εργολάβο κανένα μέρος της καθαριότητας.

ΡΟΔΟΣ 20/07/2021

 

 

+