Αίτημα της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ. Ρόδου (9/9/2021)

 Ρόδος 09/09/2021

 

Με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δείχνει την επιμονή της να μετακυλήσει στους εργαζόμενους τις μεγάλες και εγκληματικές ευθύνες που έχει καθ΄όλο το διάστημα της πανδημίας. Με αυτά τα μέτρα απαλλάσσονται και οι εργοδότες από την υποχρέωση να εξασφαλίζουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Το εμβόλιο από ένα μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας μετατρέπεται σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα με τις αναστολές εργασιών και συμβάσεων, αλλά και ευκαιρία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας να αυξήσουν τα κέρδη τους μέσω των υποχρεωτικών τεστ που θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. Για ακόμη μία φορά κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προστασίας στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία. Από κοντά στην κυβερνητική πολιτική στέκονται οι διοικήσεις των δήμων που αποθεώνουν το δόγμα της «ατομικής ευθύνης».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου για να οργανωθεί η δράση των εργαζομένων. Ζητάμε η συνεδρίαση να είναι ανοιχτή, να καλεστούν συνάδελφοι/φισσες να την παρακολουθήσουν με δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων. Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο και σε ώρα που να μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι  συνάδελφοι/φισσες επιθυμούν.

Την παραπάνω πρόταση καταθέτουμε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου και τους καλούμε να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:

1.       Απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης καλούμε το Σύλλογο να πάρουμε απόφαση για κινητοποίηση για

1.1.    Ουσιαστικά μέτρα και μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά δωρεάν τεστ με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών και διοίκησης δήμου σε όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

1.2.    Συνεχή και πλήρη ενημέρωση στους εργαζόμενους για τους εμβολιασμούς. Προληπτικές εξετάσεις και έλεγχοι πριν τον εμβολιασμό και συνεχή ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

1.3.   Κατάργηση του αντεργατικού μέτρου της αναστολής εργασίας, που σκοπό έχει την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

1.4.    Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Μέσων Μεταφοράς.

2.       Συνάντηση με τις σχολικές καθαρίστριες κι ενημέρωσή τους ως μέλη του Συλλόγου μας για ζητήματα που τους αφορούν καθώς και σχεδιασμός για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

3.       Να καθορίσουμε τις διαδικασίες διενέργειας αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Τα μέλη του Δ.Σ.

Κόττορος Σωτήρης                                                                                Μιχαηλίδη Ντέπη

 

+