Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απεργία της 6ης Απρίλη

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 11:00 Π.Μ.

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας σφοδρής, μακροχρόνιας και συνεχιζόμενης επίθεσης στους μισθούς μας, κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων με νομοθεσίες που υπερασπίζονται την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και αφήνουν εμάς απροστάτευτους απέναντι σε πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος και ακρίβεια. Μετά τις μεγάλες ονομαστικές μειώσεις των μισθών μας, σε δήμους και γενικότερα στο δημόσιο της περιόδου 2010-2012, και της συνεχιζόμενης αύξησης της φοροληστείας, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι για χρόνια. Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, ενώ οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες λόγω της έλλειψης προσωπικού, της εντατικοποίησης και των παράλληλων καθηκόντων είναι τραγική. Μαζί με όλα αυτά, ετοιμάζουν και μείωση του ύψους του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας αλλά και του αριθμού των δικαιούχων στα ΒΑΕ.

Και δε σταματάνε εδώ. Η κυβέρνηση, πρόσφατα, προχώρησε σε νέο χτύπημα του δικαιώματος στην Μόνιμη και Σταθερή εργασία. Με νόμο, κατέστησε υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων των Δημοτικών Αρχών, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση δικαίωσης εργαζομένων σε δικαστήρια για μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου, καθώς και την απόλυση κάθε συμβασιούχου μόλις κλείσει τους 24 μήνες εργασίας. Έτσι, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι θα ανακυκλώνουν την ανεργία και θα απολύονται, όχι επειδή δεν είναι απαραίτητοι, αλλά γιατί η Μόνιμη και Σταθερή δουλειά θεωρείται «κόστος».

Όλα τα παραπάνω όμως, μαζί με τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και τον αυξανόμενο πληθωρισμό έχουν τη σφραγίδα του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά μόνο φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Δεν είναι τυχαίο πως με αφορμή την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία βρήκαν ευκαιρία να φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων με τις καθημερινές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα. Οι πόλεμοι πάντα ήταν και είναι «ευκαιρία» για βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Αυτούς στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τα αντεργατικά μέτρα που πήραν, αυτούς στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Διεκδικούμε και παλεύουμε :

•   Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

•   Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο  καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

•   Όχι στις απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

•   Μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

•   Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

•   Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

•   Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

•   Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

•   Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

•   Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

•   Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

•   Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

•   Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

•   Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

•   Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•   Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

•   Επαναφορά χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

•   Μείωση δημοτικών τελών

•   Έκτακτη επιχορήγηση σχολικών επιτροπών

•   Έκτακτη επιχορήγηση σε κοινωνικές δομές (παιδ. Σταθμοί)

 

Η ΕΛΠΙΔΑ βρΙσκεται στην αλληλεγγΥη ΚΑΙ Στην πΑλη των λαΩν!

Στον αγΩνα των εργαζομΕνων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αδρΑνεια και στην αναμονΗ μπορεΙ να δοθεΙ μΟνο με μαζικΗ συμμετοχΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΗ ΠΛΑΤ. ΚΥΠΡΟΥ 11:00 Π.Μ.

 

+