Κάλεσμα ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και υπόσχεσης αγώνα για την εργατική τάξη. Τα μηνύματα και τα αιτήματά της παραμένουν επίκαιρα μέχρι και τις μέρες μας. Τιμούμε τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. 136 χρόνια έχουν περάσει από τον απεργιακό αγώνα των εργατών του Σικάγο για «8 ώρες εργασία – 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ελεύθερο χρόνο» και φτάνουμε σήμερα να παλεύουμε για τον εργάσιμο χρόνο, για τις συνθήκες δουλειάς, για την απεμπλοκή της χώρας μας από έναν πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών.

Την ώρα που ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία ματώνοντας τους λαούς, την ώρα που η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις σφαγές στέλνοντας όπλα και μετατρέποντας όλη τη χώρα σε πολεμική βάση-ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει αδιάφορος. Αποτελεί χρέος μας να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών και να μη δεχτούμε καμία συμμετοχή στην αλληλοσφαγή των λαών.

Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι η άλλη όψη των πολεμικών συγκρούσεων. Η «ειρήνη» τους και ο πόλεμός τους μας απειλούν το ίδιο. Την ώρα τούτη οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις «σειρήνες» που μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να «βάλουμε πλάτη» για τον δήθεν εθνικό στόχο της ανάπτυξης.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους πρέπει να βρεθούμε στη δική μας «σωστή πλευρά της ιστορίας», μαζί με τους άλλους λαούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Πρέπει να οργανώσουμε τη δική μας πάλη κόντρα σε όλα τα εμπόδια που θέτουν. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Να μην συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση. Η ελπίδα δεν βρίσκεται σε σωτήρες, βρίσκεται στην πάλη, στην οργάνωση και στους αγώνες της εργατικής τάξης που τραβάει μπροστά την Ιστορία.

Μετά την αδιαφορία των υπόλοιπων παρατάξεων, παρά τις προτάσεις μας για να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου σας καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία της περιοχής μας στην πλατεία Αγ. Νικολάου στις 11πμ την Κυριακή 1η Μάη.

Με την Πρωτομαγιάτικη απεργία μας διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

·         Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά.

·         Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

·         Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ πλατεΙα Αγ. ΝικολΑου στις 11πμ την ΚυριακΗ 1η ΜΑη

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

Ρόδος 29/04/2022
 
 

 

+