Δ.Τ. ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τις μετακινήσεις εργαζομένων στους Π.Σ.

 


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες ανατροπές και αβεβαιότητα για πολλές και πολλούς συναδέλφους εργαζόμενες κι εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου. Σχεδόν τριάντα συνάδελφοι, οι περισσότερες γυναίκες, ειδοποιήθηκαν μια ημέρα πριν το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ότι δεν θα εργαστούν για αυτή τη χρονιά στον ΠΣ για τον οποίο προσλήφθηκαν αλλά σε κάποιον άλλον Π.Σ., στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται χωρίς εμφανή κριτήρια επιλογής, χωρίς να ερωτώνται οι εργαζόμενες/οι αν συμφωνούν και αν ακόμη μπορούν πρακτικά να ανταπεξέλθουν στις μετακινήσεις αυτές. Και αυτό μια ανάσα κυριολεκτικά από το άνοιγμα των Π.Σ. ανατρέποντας ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους, της ζωής τους και των οικογενειών τους μέσα στη σχολική αυτή χρονιά. 

Μέσα σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργάζονται κατά κύριο λόγο γυναίκες, μητέρες, κάποιες από αυτές μωρών και μικρών παιδιών, που αναγκάζονται τελευταία στιγμή να αλλάξουν όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πρακτικά αδύνατο. Εργαζόμενες σε ένα Δήμο με μια δημοτική αρχή που κατά τα άλλα κόπτεται για τη γυναικεία ισοτιμία, όταν οι ίδιοι δεν εξασφαλίζουν την προστασία της μωρομάνας υπαλλήλου τους, δεν έχουν επαρκείς δομές για φύλαξη των παιδιών έως 2,5 ετών, μετακινούν εργαζόμενες που δεν διαθέτουν καν μεταφορικό μέσο. 

Όσο για την «εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών» αυτό που χρειάζεται, όλα αυτά τα χρόνια, είναι επαρκείς προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες χωρίς τον κανόνα των μετακινήσεων και χωρίς να εμποδίζεται η λήψη των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενες/οι.

Ρόδος 08/09/2023
 
+