Ανακοίνωση για την απεργία της 28ης Φλεβάρη


 Ανακοίνωση για την απεργία της 28ης Φλεβάρη

 

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αποτρόπαιο έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι φοιτητές.

Εδώ και ένα χρόνο οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων ζητάνε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και να υπάρξει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών.

Δίπλα τους από την αρχή στεκόμαστε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και φοιτητές φωνάζοντας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”!!!

Η 28η Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο ημέρα πένθους. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και πρέπει να τη μετατρέψουμε σε ημέρα διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών ζωής και εργασίας.

Ζούμε καθημερινά τη δυσκολία να πληρώσουμε τα τρόφιμα για να επιβιώσουμε, την ενέργεια για να ζεσταθούμε, τη βενζίνη για να μετακινηθούμε, τα φάρμακα για την υγεία μας, το νοίκι του σπιτιού μας, τα φροντιστήρια των παιδιών μας, το δάνειο της τράπεζας και ο κατάλογος δεν τελειώνει... Οι μισθοί μας, μετά και την αύξηση-κοροϊδία της κυβέρνησης, λόγω του πληθωρισμού δε φτάνουν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της Ε.Ε., ιδιωτικοποιεί την Υγεία (απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή), την Παιδεία (ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων), δεν προχωρά σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους αλλά και σε όλο το Δημόσιο, μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται και να εμπορευματοποιούνται οι δημοτικές υπηρεσίες και να παραχωρούνται σε εργολάβους, με το αζημίωτο φυσικά. Ταυτόχρονα, ενώ μιλάει για δημοσιονομικές αντοχές δίνει εκατομμύρια ευρώ σε επενδυτές, σε πολεμικές αποστολές και εξοπλισμούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·    Αυξήσεις στους μισθούς μας (πάνω από τον πληθωρισμό), επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ, αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.

·  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση της διάταξης Βορίδη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

·        Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κατάργηση των Αναπτυξιακών Οργανισμών.

               

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Ρ. ΣΤΙΣ 10:00 πμ

 

 

+