Καλλικράτης και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 18 Μάη 2010
Σήμερα αρχίζει η συζήτηση στη βουλή για τον «Καλλικράτη» που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις και για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Είναι ένα νομοσχέδιο που υλοποιεί τις αντιδραστικές αλλαγές που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη  εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, που παραδίνουν το περιβάλλον στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, που επιβάλλουν νέους φόρους και ενισχύουν τους αντιλαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, κλπ.
Στην σημερινή συνεδρίαση, της Ε.Ε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αντί να οργανώσει την αντίδραση των εργαζόμενων του κλάδου όπως πρότεινε η ΔΑΣ ΟΤΑ με Γενικές Συνελεύσεις και Προκήρυξη 48ωρης Απεργίας την επόμενη εβδομάδα για τον «Καλλικράτη», επέλεξε την ολομέτωπη επίθεση απέναντι στο ΠΑΜΕ και στις δυνάμεις του στον κλάδο, αποδεικνύοντας ότι οι λεονταρισμοί για απεργίες διαρκείας που ψέλλιζαν τις προηγούμενες μέρες ήταν «στάχτη στα μάτια» των εργαζόμενων του κλάδου.
Είναι οι ίδιες παρατάξεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαζαν πλάτη να περάσουν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και συνεχίζουν και σήμερα να στηρίζουν επί της ουσίας τα μέτρα που ψηφίζουν αντάμα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, με την ανοχή της Ν.Δ.Περίσσεψαν οι παλικαροσύνες ενάντια στα στελέχη της ΔΑΣ ΟΤΑ στην Ε.Ε. ότι θα τους καθαιρέσουν από το Προεδρείο, γιατί χρόνια τώρα στηρίζουν το ΠΑΜΕ, αφού το ΠΑΜΕ είναι αντίθετο με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ !!!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι το φόβο και τον τρόμο τους, όσο το ΠΑΜΕ αποκαλύπτει στους εργαζόμενους ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχύσουν τη δύναμή τους, είναι η μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η απομόνωση των συμβιβασμένων πλειοψηφειών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι έτσι θα φοβίσουν και θα κάμψουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Ίσα ίσα κάτι τέτοια μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ και στις Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.
Να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα για τη μείωση των μισθών, για την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Όχι στο σχέδιο «Καλλικράτης»
Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
ΔΑΣ ΟΤΑ
+