Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ
http://www.dasota-rodos.gr email:dasotarodos@gmail.com
Κάθε μέρα και ένα «τελεσίγραφο εξόντωσης» έρχεται να αποκαλύψει, το περιεχόμενο του Μνημονίου που έγινε νόμος του κράτους (Ν.3845/2010) μέσα στο Μάιο . Μια συμφωνία της κυβέρνησης με ΕΕ και ΔΝΤ, που θα κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και παράδεισο για τράπεζες και πολυεθνικές.
Όσοι εκφράζουν έκπληξη για τις ...απαιτήσεις του ΔΝΤ και δήθεν προβάλλουν αντίσταση, είναι ψεύτες και υποκριτές.
Γιατί ο νόμος που ψήφισαν προβλέπει τα πάντα! Στο βασικό του κείμενο και στα σχετικά παραρτήματα (μνημόνια), παρουσιάζονται μέχρι κεραίας τα σχεδιαζόμενα μέτρα αναλυτικά, πως και πότε θα εφαρμοστούν για φέτος, για την επόμενη χρονιά και για το 2012!!!
Πέρασαν μήνες για να πείσουν ότι χανόμαστε, ότι πτωχεύουμε, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη πατρίδα, παρά μόνο να παραδοθούμε σε τρόικες, ευρωπαϊκές τράπεζες και Δ.Ν.Τ.
Όλα τα μέτρα όμως ήταν αποφασισμένα από πριν και θα είναι μόνιμα.

ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Οι επιθέσεις στο Ασφαλιστικό με τους νόμους Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά είχαν τελικό στόχο να φτάσουμε στο σημερινό έκτρωμα.
  • Υποχρεωτική εργασία για 40 χρόνια για να κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη.
Καταργείται η 35ετία (σε όσες περιπτώσεις είχε απομείνει) αλλά και η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας. Η ανατροπή θα επέλθει μέχρι το 2015.
  • Ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 60ό έτος για όλους.
Δηλαδή, από την 1/1/2011 κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να συνταξιοδοτείται πριν το 60ό έτος, ακόμα και αν υπάγεται στο καθεστώς των ΒΑΕ, ακόμα και αν έχει 40 χρόνια εργασίας.
  • Μείωση των συντάξεων κατά 6% ετησίως. Όποιος αποχωρεί πριν το 65ο έτος (πρόωρη) η ποινή θα ανέρχεται στο 6%, που σημαίνει ότι η συνολική μείωση στην πενταετία (60ό έτος) θα φτάνει το 30% της σύνταξης.
  • Αποχαρακτηρισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η νέα λίστα θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2011. Σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν, το όριο ηλικίας θα πάει στο 65ο έτος. Η αύξηση του ορίου ηλικίας θα είναι δώδεκα μήνες τον χρόνο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Για παράδειγμα, το 2011 η «έξοδος» θα γίνεται σε ηλικία 61 ετών, το 2012 στα 62, το 2013 στα 63, το 2014 στα 64 και το 2015 στα 65.
  • Εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες στα 65
Με Προεδρικά Διατάγματα θα συμπληρώνουν απαραίτητες προσαρμογές σε συνεργασία με τη τρόικα.
Εδώ μιλάμε για ληξιαρχική πράξη θανάτου της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι η χαριστική βολή στις συντάξεις και στις παροχές που είχαν απομείνει., Για δουλειά μέχρι «το προσδόκιμο ζωής» με τις πιο εκμεταλλευτικές εργασιακές συνθήκες.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ

Το «παρόν Μνημόνιο», προβλέπει ότι το νέο σύστημα μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να «εξασφαλίζει ότι η αμοιβή αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα», ενώ το νέο μισθολόγιο «θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής αναμόρφωσης της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων του δημοσίου τομέα». Δεν τους φτάνουν οι περικοπές που έγιναν στα επιδόματα.

Δεν τους φτάνει ότι καταργούν τα δώρα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και το επίδομα άδειας. Ούτε το τριετές «πάγωμα» των μισθών. Είναι απαγορευτικό να θεωρούνται δεδομένοι οι μισθοί στο δημόσιο. Αντίθετα, πρέπει να συνδεθούν με την λεγόμενη παραγωγικότητα. Αυτό θα εξασφαλίσουν μέσα από το ενιαίο μισθολόγιο στις αρχές του 2011. Παράλληλα θα ξεκινήσει και μια διαδικασία αλλαγών, μετατάξεων και ...αξιολογήσεων που μόνο καλό δεν προμηνύουν για τους εργαζόμενους.
Με την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων το φθινόπωρο ξεκινά το σχέδιο μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο.

ΥΓΕΙΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ

Μέχρι σήμερα, το δημόσιο, χρηματοδοτούσε τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τις συμβατικές υποχρεώσεις (συντάξεις, υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, άλλες παροχές) που είχαν και έπρεπε να καλυφθούν. Τώρα το σύστημα αυτό αντιστρέφεται πλήρως. Η υπόθεση της προστασίας υγείας και των υπηρεσιών υγείας προς τους εργαζόμενους, αλλά και η χορήγηση φαρμακευτικών αγωγών, δεν θα είναι στο εξής ζήτημα που θα λύνεται από τους γιατρούς και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό των κλάδων της υγείας στα πλαίσια του δημόσιου τομέα της υγείας, αλλά ανατίθεται στα λογιστήρια του υπουργείου Οικονομικών, όπου οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται με βάση τις ανάγκες όπως τις προσδιορίζει η ιατρική, αλλά σύμφωνα με τα ...δημοσιονομικά περιθώρια.
Με δεδομένη, βέβαια, την πολιτική περικοπών της χρηματοδότησης, τα ταμεία θα αποφασίζουν τι θα καταργούν και θα περιορίζουν, ξεκινώντας από τις λεγόμενες παροχές, συνεχίζοντας με την υγειονομική κάλυψη και καταλήγοντας στις ίδιες τις συντάξεις.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Στο 4ο Παράρτημα του Μνημονίου η Κυβέρνηση δεσμεύεται για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) «με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και των μισθών», όπως αναφέρει.
Η ίδια, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ο «Καλλικράτης» φέρνει ανεργία. Οι νέοι οργανισμοί ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν καθώς και οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των σημερινών δήμων στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου ή αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, όπως και μόνιμους των οποίων η σημερινή θέση θα καταργηθεί.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν αναφέρεται απλά και μόνο στις συνενώσεις δήμων, όπως εσκεμμένα περιορίστηκε εκεί η όλη συζήτηση. Η ουσία όμως είναι ότι επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων των δήμων, η επιβολή με κάθε τρόπο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η ελάφρυνση του κράτους από υποχρεώσεις στη κοινωνική πολιτική, στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.
Θα συμβάλουν οι Δήμοι για τη δημιουργία του «ευνοϊκού» επιχειρηματικού περιβάλλοντος για να επενδύουν μεγάλες επιχειρήσεις με μεγαλύτερη ευκολία και να πληρώνει ξανά και ξανά ο κόσμος τις όποιες υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις περιφέρειες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν.
Η κυβερνητική πολιτική είναι πολύ συγκεκριμένη. Κάθε πέντε συνταξιοδοτούμενους θα είναι ένας νεοπροσλαμβανόμενος.
Με τσαλαπάτημα της μονιμότητας στις δημόσιες υπηρεσίες και με νέο οργανωμένο κύμα απολύσεων, με διεύρυνση, γενίκευση, όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, με περιορισμένα δικαιώματα ασφαλιστικά, μισθολογικά, με εκβιασμούς και πολιτική χειραγώγηση.
Είναι απόλυτα σίγουρο ότι, όταν εμπλέκεται ιδιωτική επιχείρηση και τα συμφέροντά της σε οποιαδήποτε λειτουργία του Δήμου, τότε τα κέρδη της θα είναι το μόνο ζητούμενο, και η μείωση του εργασιακού κόστους με ό,τι συνεπάγεται θα είναι βασική προϋπόθεση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Δεν είναι όλα αυτά μέτρα για να περάσει προσωρινά η κρίση.
  • Προσωρινά λέγονται τα μέτρα λόγω της κρίσης, όταν επιβάλλονται μέχρι το προσδόκιμο της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας?
  • Θα ξεπληρωθεί το χρέος ποτέ της χώρας, όσο και να μας ξεζουμίσουν?
Στις ίδιες τσέπες θα καταλήξει το χρήμα και το χρέος δεν θα ξεχρεώνεται.
Ανάγκη αυτά τα μέτρα τα έχουν μόνο οι μεγάλοι όμιλοι, οι πολυεθνικές,για περισσότερα κέρδη και στηρίζονταν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Έχουν ανάγκη να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Σε μνημειώδη επικοινωνιακά ψεύδη καταφεύγουν συνεχώς για να κάνουν πράξη το Μνημόνιο της απανθρωπιάς.
Σε καθημερινό παραλήρημα βρίσκονται οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι στα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συκοφαντούν τις κινητοποιήσεις κάθε κλάδου που αντιστέκεται. Να προκαλούν τα ΜΑΤ να παρέμβουν να επιβάλουν τη τάξη στους ανυπότακτους.Να εγκαλούν τη κυβέρνηση για την δήθεν «ανοχή» της.
Να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ, τους απεργούς την ίδια στιγμή που διαλύεται η ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, που κλέβουν τα όνειρα της νέας γενιάς. Χωρίς ντροπή. Χωρίς τσίπα. Χωρίς φιλότιμο. Παντός είδους μηχανισμοί έχουν επιστρατευθεί για να μην αντισταθούν οι εργαζόμενοι. Από το ΛΑΟΣ μέχρι τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια, τους προβοκάτορες, τους «αγανακτισμένους πολίτες» εντός και εκτός διαδικτύου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σ’ αυτό κυριολεκτικά το ολοκαύτωμα κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί. ΑΜΕΣΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

 Σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"
+