Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. προς την Εργατική Τάξη της Ρόδου. Για την κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι
Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) υπέγραψαν με τον ΣΕΒ μία κατάπτυστη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που μειώνει τα επόμενα 3 χρόνια μισθούς και μεροκάματα κατά 6% ετησίως, την ίδια ώρα που το εργατικό κίνημα δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά, ως φορέας της ίδιας αντιδραστικής αντίληψης των εργοδοτών και της κυβέρνησης, που λέει ότι η κρίση, δεν οφείλεται στα κέρδη και στους καπιταλιστές, αλλά, ότι χρειάζεται να γίνουν πιο φθηνοί οι εργαζόμενοι για να γίνουν ανταγωνιστικοί οι εργοδότες για να βγούμε από τη κρίση. Επιβεβαιώνει το ρόλο της, ως δεκανίκι και δεξί χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, χτυπώντας πισώπλατα, προδοτικά τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εργασίας στη Βουλή, καταφέρεται ενάντια σε όσους παραβαίνουν την ΕΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους, και υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις με μεγαλύτερες αυξήσεις από ό,τι προβλέπει αυτή η ΕΣΣΕ. Δεν αρκείται όμως μόνον σ’ αυτό, αλλά, εκφράζοντας όλη την κυβέρνηση, με περισσό θράσος δηλώνει ότι την επόμενη βδομάδα θα προβεί σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργεί τέτοιες κλαδικές συμβάσεις.
Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση, που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αγνοήσουν και να αντεπιτεθούν, προκειμένου να αχρηστεύσουν στην πράξη τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να διαχωρίσει τη θέση τους από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να παλέψει για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τώρα, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαλλαγεί από το βάρος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, διαφορετικά θα οδηγείται από ήττα σε ήττα. Ο πόλεμος των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε –Δ.Ν.Τ κ.λ.π ) με συμμάχους τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε βάρος των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο αιματηρός και αδυσώπητος. Ετοιμάζουν και άλλα μέτρα πιο σκληρά σε βάρος των εργαζομένων.
Για αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και υπηρεσία με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα ταξικά συνδικάτα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους:
  • Να μην επιτρέψουμε να υποστούμε τις τραγικές συνέπειες των μέτρων, να οργανώσουμε τη μαζική αντίδραση παντού, για όσα μας βασανίζουν, για τους λογαριασμούς που δε θα μπορούμε να πληρώνουμε, τις δόσεις των δανείων, τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Να συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που έχουμε ανάγκη.
  • Να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων για τη σύμβαση της ντροπής.
  • Να συμμετάσχουν μαζικά στους αγώνες ενάντια στα μέτρα και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ρόδος, 22 Ιουλίου 2010
+