Καμιά συμμετοχή συναδέλφου στον Δούρειο Ίππο της Αξιολόγησης


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι,
Ξεκίνησε και στο Δήμο μας η γνωστή σε όλους «αξιολόγηση» των δομών και υπηρεσιών. Στην επιτροπή «αξιολόγησης» θα συμμετέχει (με ένα μέλος) και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς μετά από μία απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Το πώς όμως, φτάσαμε στην απόφαση αυτή, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κατά την άποψή μας είναι ενδεικτικό για τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι. 
Στις 15/10/2013 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αφού συζήτησε αναλυτικά το θέμα, ομόφωνα αποφάσισε την μη συμμετοχή του Σ.Δ.Ε.Κ. στη επιτροπή «αξιολόγησης» με οποιοδήποτε τρόπο (κανονικό μέλος ή παρατηρητής) και καλούσε τους συναδέλφους να μη συμμετέχει κανείς, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους, σε μια διαδικασία που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά τους. Στη συνέχεια και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρείς» μετά από απαίτηση 2 μελών της πλειοψηφούσας παράταξης, του Αντιπροέδρου (μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκλεγμένος με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ) και του Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. (υπήρξε μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ), συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ. με σκοπό την αλλαγή της απόφασης. Με ευθύνη της Προέδρου αλλά και συνολικά της πλειοψηφούσας παράταξης, συνεδρίασε το Δ.Σ. (σε πλήρη απαρτία) στις 22/10/2013, με την πρόφαση ότι προέκυψαν νέα στοιχεία (λες και επρόκειτο για δικαστική έρευνα).
Τελικά το μόνο νέο στοιχείο που προέκυψε ήταν η αγωνιώδης επιθυμία της Διοίκησης του Δήμου να καταστήσει τους εργαζόμενους συμμέτοχους σε μια διαδικασία που θα αποβεί μοιραία για τους ίδιους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η επιτροπή καθυστέρησε τη λειτουργία της, περιμένοντας τη νέα απόφαση του Δ.Σ. 
Αναρωτιόμαστε και καλούμε κάθε συνάδελφο να σκεφτεί: Τι μεσολάβησε άραγε? Σε ποιους δεν άρεσε η αρχική απόφαση του Δ.Σ.? Μήπως σε κάποιους συναδέλφους έπεσε βαρύ το «όχι» του Συλλόγου στο κάλεσμα του Δημάρχου για συμμετοχή στη επιτροπή «αξιολόγησης»? 
Έτσι λοιπόν με 6 ψήφους υπέρ, 3 ψήφους κατά και αποχώρηση-αποχή των 2 συμβούλων της Δ.Α.Σ. από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σ.Ε.Δ.Κ. στην επιτροπή «αξιολόγησης».
Η Δ.Α.Σ. έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Δήμου μας για τα παρακάτω:
  • Καλλιεργούν αυταπάτες όσοι λένε στους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρχουν και «καλές αξιολογήσεις» (ακόμη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αλλάξει τη θέση της αυτή και καταδικάζει τις «αξιολογήσεις») στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν οι Σύλλογοι ώστε να «παρεμβαίνουν και να καταγγέλλουν αν χρειαστεί». Δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους οι οποίες θα τους οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απογοήτευση και αδράνεια.
  • Δίνουν άλλοθι και κάλυψη στο βάθεμα της αντεργατικής πολιτικής που προωθούν εδώ και καιρό Ε.Ε., κυβέρνηση και δήμαρχοι αντί να οργανώνουν την αντίδραση των εργαζομένων.
  • Η «αξιολόγησή» τους, αποτελεί το μανδύα με τον οποίο περιβάλουν τις απολύσεις-«διαθεσιμότητες και «κινητικότητες» καθώς και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.
  • Θέλουν να σκάψουμε με τα ίδια μας τα χέρια το λάκκο που θα μας ρίξουν μέσα.
Η Δ.Α.Σ. καλεί τους συναδέλφους
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
+