Ιδιωτικοποιούν πλήρως τις υπηρεσίες του Μηχανουργείου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δυνάμεις Π.Α.ΜΕ δ. Θες/νίκης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιδιωτικοποιούν πλήρως τις υπηρεσίες του Μηχανουργείου

Την Παρασκευή 28 Νοέμβρη πραγματοποιείται διαγωνισμός που θα παραχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες τη συντήρηση και επισκευή όλων των οχημάτων του δήμου Θεσ/νίκης. Στο τεύχος του διαγωνισμού αρχικά γίνεται λόγος για εξειδικευμένες εργασίες που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου για συγκεκριμένους λόγους, πχ. έλλειψη κατάλληλων μηχανημάτων. Στη συνέχεια, όμως, γίνεται λόγος και για τη συντήρηση και για όλες τις επισκευές όλων των οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιγράφονται όλες οι εργασίες, από απλές (όπως αλλαγή λαδιών, τακάκια φρένων κ.α.), έως αυτές που αφορούν βαριές βλάβες, τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια επιδιόρθωναν οι εργαζόμενοι του δήμου. Θυμίζουμε ότι από πέρυσι ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει τη συντήρηση και επισκευή 71 οχημάτων της καθαριότητας.
Την Τρίτη 19/11, μετά από αίτημα της ΔΑΣ, συνεδρίασε το ΔΣ του ΣΕΔΘ. Στη συνεδρίαση, το προεδρείο του ΣΕΔΘ (ΑΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΕΕ) καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ για στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων την ημέρα του διαγωνισμού. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν αυτή τη στάση τους με τα γνωστά επιχειρήματα, που και η διοίκηση του δήμου χρησιμοποιεί («η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου σώζει από ιδιωτικοποίηση την καθαριότητα» κ.α.).
Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΔΘ μαζί με τον διευθυντή καθαριότητας στη συνέλευση των εργαζομένων του μηχανουργείου την Παρασκευή 22/11, θέλοντας να βάλουν φρένο στις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων. Στη συνέλευση, συνάδελφοι κατήγγειλαν για ακόμη μία φορά το τί γίνεται με την ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε τα 71 οχήματα της καθαριότητας: πλήθος εργασιών έγιναν από τους εργαζόμενους του δήμου και πιστώθηκαν στην εταιρεία, χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα και κακής ποιότητας ανταλλακτικά, μηχανήματα έργου και άλλα οχήματα όλων των υπηρεσιών του δήμου μένουν ανενεργά από έλλειψη μικροανταλλακτικών- τσιμούχες, ιμάντες-, υπάρχουν κάποια ανταλλακτικά στις αποθήκες του δήμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά δεν δίνονται με εντολή της διοίκησης κ.α.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η εφαρμογή της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής θέλει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και του δημόσιου τομέα, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, πέρα από τις απολύσεις που έφεραν και θα φέρουν, χαρατσώνουν και φοροληστεύουν τον λαό όλο και περισσότερο, δίνουν μεγάλα κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ιδιωτικές εταιρείες. Γι’ αυτόν τον λόγο οι διοικήσεις των δήμων που στηρίζουν αυτή την αντεργατική πολιτική, όπως η διοίκηση Μπουτάρη, απαξιώνουν τις υπηρεσίες με τη μη προμήθεια ανταλλακτικών και άλλων υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους, με την έλλειψη προσωπικού.
Όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και δεν κάνουν τίποτα για να τις αποτρέψουν, είναι υπέρ και των απολύσεων των εργαζομένων.
Η ΔΑΣ επιμένει στην πρότασή της για στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 29/11, ημέρα του διαγωνισμού. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτή την πρόταση.
  • Να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Άμεση προμήθεια ανταλλακτικών και άλλων υλικών, απαραίτητων για τη λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Καμιά απόλυση- «διαθεσιμότητα» εργαζομένων.
Γραμματεία της ΔΑΣ
25/11/2013
+