Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας συνεχίζει στον ίδιο μέχρι τώρα δρόμο του εφησυχασμού των εργαζομένων.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζει στον ίδιο μέχρι τώρα δρόμο του εφησυχασμού των εργαζομένων.
Ενώ κάθε υποψιασμένος εργαζόμενος καταλαβαίνει ότι η επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν ανέπαφο, καμιά πλευρά της ζωής μας, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός κάνει ότι δεν καταλαβαίνει…:
  • ότι η απογραφή όλων των στοιχείων των ΔΕΥΑ προχωράει κανονικά (50 ΔΕΥΑ έχουν ήδη απογραφεί) και ότι αυτή αποτελεί βάση δεδομένων για τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης τόσο για περικοπές στη μισθοδοσία μας, όσο και για διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων.
Από αυτό το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, που θέλουν να απολύσουν.
Εξάλλου ήδη από το καλοκαίρι με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις έχουν νομοθετήσει τη δυνατότητα μέσω προεδρικών διαταγμάτων και κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) να καταργούν δομές και οργανικές θέσεις (!).
Δεν ξέρουμε αν για τις ΔΕΥΑ θα επιλεγεί ο ξαφνικός θάνατος (όπως της ΕΡΤ) ή οι απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, το σίγουρο όμως είναι ότι η καμπάνα χτυπάει και για μας…..
  • ότι η σχέση κόστους – οφέλους με την οποία οι δημοτικές αρχές, που πίνουν νερό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αξιολογούν τους οργανισμούς τους, και τα ΝΠΙΔ οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις τμημάτων (συντήρηση, λειτουργία βιολογικών, καταμέτρηση κλπ) ή του συνόλου των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ
  • ότι η λογική της βιωσιμότητας των ΔΕΥΑ, οδηγεί σε αύξηση της ανταποδοτικότητας, σε αύξηση της τιμής του νερού, σε μεγαλύτερη δηλαδή επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Έτσι αυξήθηκαν τα κέρδη της ΕΥΑΘ από 15 εκατ. προ φόρου το 2008 σε 20,5 εκατ. το 2011 !!!
Για όλα αυτά όμως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν λέει κουβέντα, ούτε καν το Διοικητικό της Συμβούλιο συνεδρίασε, αν και εμείς το ζητήσαμε.
Έχει τεράστιες ευθύνες, που εφησυχάζει τους εργαζόμενους, που αφοπλίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν αναδεικνύει ούτε τα προβλήματα, που έχουμε, ούτε τους υπεύθυνους για αυτά.
Κρύβει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων για να βγουν από την κρίση. Ότι όλα αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνονται στα μνημόνια διαρκείας, που προωθεί. Εγκλωβίζει τους εργαζόμενους σε αυταπάτες ότι μπορεί να σωθούν χωρίς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, σε καλούμε να σκεφτείς ποιες πολιτικές μας έφεραν ως εδώ και να αποφασίσεις να γίνεις πρωταγωνιστής της ζωής σου.
Με τις ταξικές δυνάμεις μπορείς να οργανώσεις τον αγώνα σου και να σταθείς απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, που χτυπά τους εργαζόμενους, απέναντι στο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που στηρίζουν με όλα τα μέσα πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που δεν αμφισβητούν την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, την εξουσία των καπιταλιστών, το μονόδρομο της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
4-12-2013
+