ΔΑΣ Ιωαννίνων: Να ανακαλέσουν αμεση την αντιδραστική απόφαση


Την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της δημοσίευσε τον επιμερισμό των ποσοστών με τα οποία, εφαρμόζοντας το νόμο για την αξιολόγηση, σκοπεύει να αξιολογήσει τους υπαλλήλους.

Έτσι στο σύνολο των 511 υπαλλήλων που απέμειναν στο Δήμο "δύναται να αξιολογηθούν με βαθμούς 1 έως 6 " 77 υπάλληλοι (ΑΔΑ: 75ΥΝΩΕΩ-9ΟΞ)

Άξιοι συνεχιστές της Δημοτικής Αρχής που, την πρώτη μέρα που ανέλαβε, απέλυσε 128 εργαζόμενους, πιστοί υποστηρικτές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός, να κρύψουν τις κυρώσεις για τους υπαλλήλους όπως περιγράφονται στο Νόμο για το μισθολόγιο (4024/2011), άρθρο 7 (Σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης), παράγραφος 1.: «Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό.... λαμβάνεται υπόψη: α) η αξιολόγηση..» Υπαλληλικό Κώδικα (3528/2007), άρθρο 95 (Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου) : «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται .... υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο...μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό...».

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, στοχεύουν να δυναμώσει η χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, πιο εχθρικό απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί αποτελεσματικότερα τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα. Με την αξιολόγηση στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Συνεπώς, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού δε μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δε μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα την αντιδραστική απόφαση.

Καλούμε τους Γιαννιώτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει "αξιολόγηση" στους χώρους δουλειάς. Σημαίνει τρομοκρατία, μισθούς πείνας, απλήρωτη εργασία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο και υποταγή στις προσταγές του εργοδότη. Γι αυτό οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
2-9-2014
+