ΔΑΣ Καισαριανής: Η δουλειά του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Είναι μια βρώμικη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει...


Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας η συνδικαλιστική παράταξη του Σύριζα στο Δήμο μας (ΕΑΣ που μετονομάστηκε σε ΜΕΤΑ) βγάζει ανακοίνωση για να στηρίξει τη Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) (μιας και κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει, ούτε καν οι δικοί τους δημοτικοί σύμβουλοι) και να χτυπήσει τις ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε (ΔΑΣ).
Ούτε κουβέντα δεν λένε όμως για μια σειρά απλήρωτους εργαζόμενους που υπάρχουν στο Δήμο μας, για τις απολύσεις που έγιναν πριν λίγες μέρες επί διοίκησης Σύριζα, για 250 παιδιά που είναι εκτός παιδικών σταθμών.
Δεν λένε κουβέντα για τις 2μηνες συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς που τα παιδιά θα αλλάζουν παιδαγωγό ανά 2 μήνες, για τη ΜΚΟ (ΕΠΕΚΑ) που υποκαθιστά το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς, για τις 2μηνες συμβάσεις που προορίζεται να κάνει η Δημοτική Αρχή στην καθαριότητα.
Αντίπαλος και εχθρός τους είναι η ΔΑΣ γιατί αποκαλύπτει καθημερινά το ρόλο τους απέναντι στους εργαζόμενους και στο εργατικό κίνημα.

Ο τυχοδιωκτισμός τους και οι κολοτούμπες τους δεν έχουν όρια!!! και να γιατί:
1. Μας καταγγέλλουν ότι είμαστε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας της ΚΟΙΝΣΕΠ και ότι δεν αντισταθήκαμε όταν δημιουργήθηκε.
Να υπενθυμίσουμε στους εκπροσώπους του ΜΕΤΑ ότι όταν εμείς δίναμε μάχη από το 2012 ενάντια στη δημιουργία της ΚΟΙΝΣΕΠ εκείνοι είχανε πέσει σε "χειμερία νάρκη". Η ΔΑΣ αν και έχει διαφωνήσει με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και έδωσε αγώνα για να μην γίνουν γιατί οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου και σμπαραλιάζουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζομένων, υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Αυτό το έδειξε έμπρακτα μέσα από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι που για ακόμα μια φορά οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ ήτανε απόντες.

2. Λένε ότι δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου (οι εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΣΕΠ), όμως σχεδόν 2 χρόνια δούλευαν και πρόσφεραν έργο στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Όταν οι ίδιοι (συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ) τρέχανε στις εκλογές του σωματείου να τους κάνουνε μέλη για να υφαρπάξουν καμιά ψήφο, " Τότε ήτανε υπάλληλοι των παιδικών σταθμών?"

3. Προεκλογικά η Δημοτική Αρχή του κ. Κοντόσταυλου (ΣΥΡΙΖΑ) και χειροκροτητής η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ έλεγε "παρόλο που από θέση αρχής είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, πιστεύουμε πως οι πολίτες που εργάζονται στις δημόσιες δομές κοινωνικής στήριξης πρέπει να έχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις με αξιοπρεπή μισθό. Ως εκ τούτου, θα κάνουμε τα πάντα όχι μόνο να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτοί, αλλά θα αγωνιστούμε με πάθος για την αλλαγή αυτών των εργασιακών σχέσεων."
Τώρα έρχονται και λένε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι ρουσφέτια της προηγούμενης Διοίκησης και δεν έχουνε θέση στο Δήμο. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός!!!!

4. Χρησιμοποιούν τα πιο αντιδραστικά συνθήματα, "τυπική νομιμότητα", "διαφανείς διαδικασίες" για να στηρίξουν τη Διοίκηση και να χτυπήσουν τις ταξικές δυνάμεις. Αυτή είναι η ριζοσπαστική παράταξη, που χρησιμοποιεί όλα τα ιδεολογήματα που χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση για να απολύσει εργαζόμενους, να ιδιωτικοποιήσει δομές των δήμων κ.α.
Δεν μας κάνει όμως εντύπωση αφού είναι αυτοί που τόσα χρόνια μαζί με την
ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ απέκλεισαν 18 σωματεία, μαζί και το δικό μας, από την ομοσπονδία γιατί έχουμε μέλη μας όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέση εργασίας.

5. Μας λένε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν ασχολούμασταν με τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου. Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε αυτοί που ήτανε όχι μόνο απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις του συλλόγου αλλά λείπουνε επανειλημμένα από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Από τα 3 μέλη που έχουνε στο Δ.Σ μόνο το ένα μέλος έρχεται στις συνεδριάσεις.

6. Μας λένε να μη προχωρήσει καμιά ενέργεια μνημονιακής «αξιολόγησης» του προσωπικού και επανελέγχου των συμβάσεων μετατροπής από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για να συμπληρωθεί άμεσα ο αριθμός των απολύσεων που θέλουν ή τρόικα και η κυβέρνηση. Όμως μόλις πρόσφατα οι δυνάμεις του  ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) υπερασπίστηκαν τη γραμμή και τον προσανατολισμό της
ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ μιας καλής αξιολόγησης. Μάλιστα κάνανε ένα βήμα παραπέρα και καταθέσανε πρόταση προς την κυβέρνηση για το πώς θα γίνει μια «καλή
αξιολόγηση», στο πλαίσιο των σημερινών κρατικών δομών και της κυρίαρχης
αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτή είναι η παράταξη (ΜΕΤΑ) που έρχεται με καινούριους τίτλους και υποσχέσεις αλλά έρχεται με όλο το παλιό και σάπιο ιδεολογικό τους οπλοστάσιο. Κουβαλάει πάνω της όλα τα κουσούρια της Εργατικής Αριστοκρατίας:
  • Της διάσπασης των εργαζομένων,
  • Το μίσος της προς το ταξικό κίνημα,
  • Την κομματική στήριξη προς το Σύριζα
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην ηγεσία του ΜΕΤΑ Δήμου Καισαριανής:
  • Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να στριμώξουμε τα όνειρα και τις ζωές μας, όλης της εργατικής τάξης, στα στενά σκοτεινά σοκάκια της καλύτερης διαχείρισης του σάπιου Καπιταλισμού και των συμφερόντων των "υγειών" Μονοπωλιακών Ομίλων που οραματίζεται ο πολιτικός σας φορέας ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το Ταξικό Κίνημα δεν σας φοβάται και θα σας αντιμετωπίζει πολιτικά και συνδικαλιστικά όπως σας αξίζει, "αριστεροί" ψάλτες της ανταγωνιστικότητας, των πολυεθνικών, της ΕΕ.
  • Οι συνάδελφοι στο Δήμο Καισαριανής και σύντομα σε όλη την Ελλάδα, θα σας γυρίσουν τις πλάτες.
  • Αυτό έκαναν και στις τελευταίες εκλογές στο σύλλογό μας κι ακόμη δεν το έχετε "χωνέψει".
  • Το μίσος σας όμως απέναντι στο Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα προδίδει το ρόλο σας όπως κάποιους άλλους η "χαρά".
  • Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας, να αποκαλύπτουμε και να χαλάμε τα σχέδιά σας. Για ενσωμάτωση και συμβιβασμό της εργατικής τάξης προς τους ταξικού μας Δήμιους.
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ

Καισαριανή, Σεπτέμβριος 2014
+