Ενημερωτικό ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για το Δ.Σ. της 15/03/2016


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

για το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με θέμα: την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να εγκρίνει την πίστωση για προμήθεια γάλακτος και προληπτικής ιατρικής

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε με θέμα την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να μην εγκρίνει τις πιστώσεις για το γάλα και την προληπτική ιατρική, παρά μόνο για τα μέσα προστασίας, η ΔΑΣ-ΟΤΑ παίρνοντας υπόψη τα έξη χρόνια κοροϊδίας και την αρνητική συμπεριφορά της προηγούμενης και της νυν Δημοτικής Αρχής, επανέλαβε την πάγια θέση της : Ο μοναδικός τρόπος για να κατοχυρώνουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους είναι η ίδια η συμμετοχή τους στην διεκδίκηση και η συνεχής προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα τους. Σ' αυτή τη βάση προτείναμε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας και κινητοποίηση στο Δημαρχείο, ώστε να πιέσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενη τη Δημοτική Αρχή. Η λύση μέσω των νομικών οδών, όπως προτάθηκε από τις άλλες παρατάξεις δεν απορρίπτεται, αλλά δεν πρέπει να στηρίζονται οι εργαζόμενοι μόνο σε αυτή, αφού καλλιεργεί εφησυχασμό, οδηγεί σε  χάσιμο χρόνου και χρήματος.  Επίσης προτείναμε για πολλοστή φορά στο Δ.Σ., την άμεση  σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ώστε να αποφασίσουν και να οργανώσουν συλλογικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις μορφές κινητοποίησης ενάντια στο νέο Αντιασφαλιστικό  Νόμο, που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Το θέμα του έκτακτου Δ.Σ. (γάλα και προληπτική ιατρική), θα συζητηθεί ξανά την Πέμπτη, όταν θα καταθέσει την άποψή της  η δικηγόρος, στην οποία έχει αποταθεί το Δ.Σ. για τις σχετικές νομικές ενέργειες.

Ρόδος 15/03/2016
+