Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απεργία της 7/4/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε η πρόταση – σφαγείο της κυβέρνησης, που κατεδαφίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να μην περάσει. Αφορά όλο το πλέγμα προστασίας της ζωής μας, από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλης της οικογένειας μας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και εργατικό ατύχημα μέχρι τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους και σκληρή διαπραγμάτευση παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και δεν ξεγελάνε πια κανέναν! Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε για να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Ούτε μια ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας.
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα και οφείλουμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλούμε κάθε εργαζόμενο του Δήμου Ρόδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και φορέα, στην απεργία στις 7 Απρίλη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου. Ο αγώνας μας να μην σταματήσει σε αυτή την 24ωρη αλλά να συνεχιστεί, να μην τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί». Να οργανώσουμε παρεμβάσεις και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νέο σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.
Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Πέμπτη, 07 Απρίλη, απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλ. Δημαρχείου
Ρόδος, 04 Απρίλη 2016
+