Δελτίο Τύπου ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τη συνδικαλιστική δίωξη


Δελτίο Τύπου


Σε άρθρο στον τοπικό τύπο ανακοινώθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω του Γ.Γ. της, να προσλάβει 240 άτομα για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου. Ομολογεί και η ίδια δηλαδή ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και πως το προσωπικό δεν είναι υπεράριθμο, όπως σε τακτά χρονικά διαστήματα υπαινίσσεται.
Βέβαια οι προσλήψεις αυτές δεν αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας. Εργαζόμενοι δηλαδή που θα προσφέρουν την εργασία τους με μισθούς εξευτελιστικούς, χωρίς δικαιώματα, μειώνοντας πρόσκαιρα το γενικό ποσοστό της ανεργίας, αφού σε οκτώ μήνες και αυτοί θα μείνουν χωρίς δουλειά, αλλά και οι υπηρεσίες πάλι... ξεκρέμαστες. Εξάλλου οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι δεδομένες σε κάθε υπηρεσία και δομή αφού το προσωπικό που έφυγε (συντάξεις, αποχωρήσεις, μετατάξεις και άδειες άνευ αποδοχών) δεν έχει αναπληρωθεί.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που ζητά ανά υπηρεσία, ανέφερε ότι για τη Δ/νση Περ/ντος και Πρασίνου χρειάζεται…γεωπόνους. Όμως, είναι η ίδια που πριν από δύο περίπου μήνες μετακίνησε στοχευμένα από αυτή τη Δ/νση - με έδρα τη Ρόδο - στη Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα - με έδρα την Κρεμαστή - τη συναδέλφισσα γεωπόνο Μιχαηλίδη Δέσποινα, με 16ετή εμπειρία στην υπηρεσία της. Αποδεικνύει ουσιαστικά αυτό που κατήγγειλε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ, πως πρόκειται καθαρά για συνδικαλιστική δίωξη και για την οποία ακόμα δεν έχει απαντήσει. Τι ειρωνεία!!! Τώρα....ζητά γεωπόνους για να καλύψει το...κενό που η ίδια δημιούργησε. Επιβεβαιώθηκε πως στόχος της ήταν να βάλει εμπόδια στο συνδικαλιστικό έργο της συναδέλφισσας, να της στερήσει το δικαίωμα του να ενημερώνει και να ενημερώνεται, να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να καταγγέλλει κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού και λόγω του αντικειμένου της στην προηγούμενη Δ/νση είχε επαφή με περισσότερους εργαζόμενους και υπηρεσίες.
Ήταν μια ξεκάθαρα εκδικητική δίωξη λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, γιατί η Δ.Α. δεν θέλει στα πόδια της εργαζόμενους που βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής της η οποία στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και ενάντια στα συμφέροντα του ροδιακού λαού. Γιατί τέτοια είναι η πολιτική της. Η υποστελέχωση και η υπολειτουργία των υπηρεσιών μόνο τυχαία δεν είναι. Αυτή είναι που οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο των υπηρεσιών και άρα στην ιδιωτικοποίησή τους. 
Η απόφαση άλλωστε της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, το αποδεικνύει. Και βέβαια το λογαριασμό πάλι οι λαϊκές οικογένειες της Ρόδου θα κληθούν να τον πληρώσουν.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο αλλά και σε κάθε χώρο εργασίας θα πρέπει να είναι έτοιμοι, να μη δεχτούν και να παλέψουν ενάντια στα νέα μέτρα που κεντρικά η κυβέρνηση θα φέρει με το νέο Νόμο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και που μαζί με τους Δημάρχους και τους εργοδότες θα εφαρμόσουν. Γιατί θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο, φιμωμένο και όπου είναι δυνατόν και ξεπουλημένο.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της συναδέλφισσας και δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε έτοιμοι και μπροστά, όπως πάντα, σε κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, είτε μονίμων, είτε αορίστου, είτε με μπλοκάκι, είτε με ορισμένης σύμβασης, είτε με κοινωφελή εργασία, είτε με ό,τι άλλο βρουν για να εμποδίζουν την ενότητά μας. 
Ρόδος 19/10/2016
+