Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το 4ο Υπηρεσιακό Συμβούλιο



Την Πέμπτη 13 του Οκτώβρη συγκροτήθηκε το 4ο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ύστερα από ένα μεγάλο κενό που είχε γίνει με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τις ζωές τους. Από το πρώτο λεπτό ξεκαθαρίστηκε ο αντιδραστικός ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων με πρωτεργάτες τους διορισμένους Διευθυντές. Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι εμείς εδώ ερχόμαστε να υλοποιήσουμε, να εφαρμόσουμε τους νόμους ακόμα και αν είναι άδικοι ή σε πολλές των περιπτώσεων παράλογοι. Όπως χαρακτηριστική είναι και η φράση άλλου διορισμένου μέλους της επιτροπής «εμείς εδώ έχουμε δώσει όρκο πίστης στο σύνταγμα, τους νόμους και τη συνείδηση μας». Επίσης μας δήλωσαν ότι οι συνεδριάσεις θα είναι μυστικές, δηλαδή οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν, να ακούσουν, να μάθουν το τι λένε οι παρατάξεις ή οι διορισμένοι από τη κυβέρνηση.
Από τη μεριά μας τους ξεκαθαρίσαμε, εμείς δεν θα παρακολουθήσουμε τη τακτική τους. Θα καταψηφίζουμε και το παράλογο και το άδικο. Για εμάς δεν υπάρχει παράλογο και άδικο. Το μόνο που υπάρχει είναι μια πολιτική που θέλει να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Γνώμονας μας θα είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και τίποτα άλλο. Επίσης τους τονίσαμε ότι από την επόμενη μέρα θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους, θα είμαστε το αυτί και το μάτι των εργαζομένων, είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει. Για εμάς ο όρκος πίστης είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με όποιο τίμημα. Για εμάς «απόρρητες» συνεδριάσεις δεν υπάρχουν. Είναι γελασμένοι κάποιοι αν νομίζουν ότι θα συνεδριάζουν και θα κρίνουν ζωές μέσα από κλειστές πόρτες.
Δεν θα πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Έρχονται να υλοποιήσουν όλους τους αντιδραστικούς νόμους και διατάγματα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και συνεχίζονται και εντείνονται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Κριτήριο τους δεν είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά το πώς θα εξυπηρετηθεί όσο καλύτερα γίνεται η αντιδραστική νομοθεσία.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, να δυναμώσουμε εκείνες τις δυνάμεις που πρωτοστατούν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική.
Οι συνάδελφοι θα πρέπει να ξέρουν τα πάντα ώστε να έχουν κριτήριο και άποψη για το ρόλο του καθενός μας εκεί μέσα.
+