ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου : Ενημερωτικό σημείωμα για τη δικαστική διεκδίκηση



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στο τελευταίο Δ.Σ. του συλλόγου μας συζητήθηκε το θέμα της εκδίκασης αγωγής για την ανάκτηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ στο ζήτημα αυτό εκφράσαμε την πάγια άποψή μας:  Ο μόνος τρόπος για να κατοχυρώσουν και να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους είναι η συμμετοχή τους στη διεκδίκηση και η συνεχής κλιμάκωση του αγώνα τους.
α) Η λύση μέσω της δικαστικής οδού δεν απορρίπτεται, αλλά δεν πρέπει να είναι προτρεπτική, όπως φαίνεται να είναι στο σημείωμα που απέστειλε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου.
β) Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στηρίζονται σε αυτή, αφού καλλιεργεί τον εφησυχασμό κι οδηγεί σε χάσιμο χρόνου και χρήματος. Έχουμε πλέον εμπειρία (εκδίκαση αγωγής για τα 176€) η οποία αποτελεί τρανό παράδειγμα και αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στα δικαστήρια.
γ) Στην Καλαμάτα η δικαίωση της εκδίκασης από το Ειρηνοδικείο αφορούσε δικαστικούς υπαλλήλους ΙΔΑΧ και μάλιστα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
δ) Ιδιαίτερα τώρα που γνώμονας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η επίτευξη των στόχων των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και προτεραιότητά της αποτελεί η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία για να μην ενεργοποιηθεί ο «δημοσιονομικός κόφτης», ανάκτηση των χαμένων δικαιωμάτων μας μέσω νομικών οδών αποτελεί… ευσεβή πόθο ή όνειρο θερινής νυκτός.
Και για τις τελευταίες παραγράφους του σημειώματος :
Η κρίση δεν ήρθε από τα μνημόνια. Τα μνημόνια τα έφερε η καπιταλιστική οικονομική κρίση, στην προσπάθεια του κεφαλαίου να φορτώσει στις πλάτες του εργαζόμενου λαού το λογαριασμό. Στην πολιτική των μνημονίων ενσωματώνονται οι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ, με μια σειρά αναδιαρθρώσεων που καθυστέρησε η εφαρμογή τους στην Ελλάδα. Όταν μοναδικός σκοπός είναι η κερδοφορία κι η ανταγωνιστικότητα και όχι οι ανάγκες του λαού, τέτοιες πολιτικές θα ακολουθούνται. Είτε με, είτε χωρίς μνημόνια.
Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους δρόμο, διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης, κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών τους.
Ρόδος  5/10/2016
+